DEMOLĂRI AMÂNATE/ Posesorii de GARAJE dintr-un cartier gălăţean, păsuiţi până la primăvară (FOTO)
Foto: Foto: Anca Melinte

DEMOLĂRI AMÂNATE/ Posesorii de GARAJE dintr-un cartier gălăţean, păsuiţi până la primăvară (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Puşi pe jar de notificările primite de la Primărie, prin care li se cere ca în 20 de zile să-şi demoleze garajele, mai mulţi gălăţeni din Ţiglina II au cerut să fie păsuiţi până la primăvară. Mesajul lor ne-a fost adus la redacţie de Socrate Câşleanu, care a adunat nu mai puţin de 24 de semnături din partea vecinilor care au garaj pe strada Constructorilor, pe latura de est a Şcolii Gimnaziale nr. 13.

„Avem şi noi drepturi!”

„Nu ne opunem demolării, dar vrem să ni se respecte şi nouă drepturile! Am plătit chiria până la finele anului, aşa că e normal să beneficiem de garaje până atunci. În plus, vrem să ştim ce se va face în locul garajelor şi să fim consultaţi”, ne-a declarat supărat unul dintre semnatari, dl Ignat.

CITEŞTE ŞI: INTERVIU cu primarul Galaţiului, Marius Stan: "În final, toate GARAJELE vor fi LA PĂMÂNT"

„Ne dorim prelungirea termenului până la primăvara viitoare pentru a efectua lucrările de demolare în condiţii meteo mai favorabile. Ţinând cont de apropierea garajelor de Şcoala nr. 13, ar fi recomandat ca lucrările de demolare să fie efectuate într-o vacanţă a elevilor, pentru a-i proteja pe copiii şi nepoţii noştri şi ai altora de pericolele generate de demolări şi de prezenţa utilajelor grele în zonă”, se arată în documentul adus la redacţie după ce a fost înregistrat la Primărie.

Fără buldozere

În Ţiglina II, în vecinătatea Şcolii nr. 13, niciunul dintre garaje nu s-a clintit. Cele mai multe au pereţii decoraţi cu graffiti, semn că zona este o adevărată pepinieră de talente ale artei moderne. Am remarcat că unele autoturisme sunt parcate în faţa garajelor… probabil pentru că n-au mai încăput, din moment ce înăuntru sunt depozitate murăturile, sacii cu cartofi, varză şi ceapă pentru iarnă. Posesorii de garaje recunosc că şi-au săpat şi beciuri şi susţin că au avut dreptul să facă acest lucru prin autorizaţia de construire.

Ce spune Primăria

Potrivit Emanuelei Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, în zona amintită au fost emise 39 de notificări de demolare. Două garaje au fost demolate de urgenţă pentru că erau lipite de gardul şcolii şi construite pe terenul instituţiei de învăţământ. Restul de 37 sunt vizate de demolare pentru că Primăria vrea să refacă spaţiul verde al zonei, care este deficitar, şi să amenajeze locuri civilizate de parcare.

Vestea bună este că primarul Marius Stan a acceptat să-i păsuiască pe posesorii de garaje din Ţiglina II până la primăvară. Emanuela Turcu a subliniat că edilul nu dă înapoi, ci face doar un act de clemenţă, amânând demolarea până la primăvară, când lucrarea de restructurare urbană va fi bugetată.

 

Citit 5093 ori Ultima modificare Joi, 30 Octombrie 2014 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.