Gălăţenii, îndemnaţi să-şi IZOLEZE blocurile cu FONDURI EUROPENE

Gălăţenii, îndemnaţi să-şi IZOLEZE blocurile cu FONDURI EUROPENE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, cheamă asociaţiile de proprietari din municipiului Galaţi să se asocieze cu primăria în vederea atragerii fondurilor europene pentru izolarea termică a blocurilor din oraş. "Am un mesaj pentru toate asociaţiile de proprietari din Galaţi. Uniunea Europeană pune la bătaie bani mulţi pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor din oraşe, în exerciţiul bugetar 2014-2020, deci haideţi să luăm sume cât mai consistente de la comunitatea europeană pentru a face blocurile din Galaţi mai frumoase şi mai eficiente, cu costuri reduse la întreţinere”, a declarat primarul Marius Stan.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Galaţi, primarul Marius Stan a semnat recent un contract de finanţare europeană pentru creşterea performanţei energetice a două blocuri de locuinţe, respectiv A7 (Asociaţia nr. 396) şi A21 (Asociaţia nr. 881). Valoarea contractului este de 2,8 milioane de lei, din care 1,6 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul este contribuţia municipalităţii şi a asociaţiei de proprietari beneficiare. Durata de implementare a proiectului este de 14 luni de la momentul semnării contractului, termenul limită de finalizare fiind decembrie 2015. Primăria municipiului Galaţi mai are depuse încă trei cereri de finanţare pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor din oraş.

"Estimăm că, până la încheierea exerciţiului bugetar 2007-2013, vom reuşi să atragem fonduri de aproximativ 16 milioane de lei, toate finanţările europene pentru creşterea eficienţei energetice fiind obţinute din iunie 2012 şi până în prezent", mai arată comunicatul Primăriei Galaţi.

Citit 2318 ori Ultima modificare Joi, 06 Noiembrie 2014 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.