Un DRUM judeţean ciuruit de GROPI, motiv de SCANDAL între autorităţi
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Un DRUM judeţean ciuruit de GROPI, motiv de SCANDAL între autorităţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În timp ce Primăria Tecuci şi CJ Galaţi se ceartă, oamenii îşi fac praf maşinile pe unul dintre cele mai circulate drumuri publice


Un segment important al DJ 251, drumul care face legătura între municipiul Tecuci şi comuna Matca, din judeţul Galaţi, le dă bătăi de cap şoferilor. Plină de cratere şi cu gropi de toate mărimile, fisurată şi cu asfaltul măcinat, pe calea rutieră nu se mai poate circula de mult timp în siguranţă. Deşi conştiente de pericolul care îi paşte pe toţi cei care tranzitează zona, autorităţile preferă, de luni de zile, să paseze răspunderea de la o instituţie la alta, fără ca vreo instituţie publică să ia măsuri pentru a veni în sprijinul cetăţenilor. Aşa se face că, de curând, în loc să acţioneze pentru reabilitarea segmentului de drum judeţean, Consiliul Judeţului şi Primăria Tecuci şi-au declarat război, dând vina una pe cealaltă, şi au demarat vânătoarea „de vrăjitoare” cu plângeri şi sesizări.

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel ameninţă cu proteste, în cazul în care conducerea Consiliului Judeţului Galaţi nu va lua măsuri pentru ca porţiunea de câteva sute de metri a DJ 251 să fie reabilitată. Edilul-şef ne-a declarat că a făcut mai multe solicitări către CJ prin care a rugat conducerea instituţiei să intervină pentru plombarea segmentului şi chiar turnarea de covor asfaltic pe bucata de drum judeţean, însă adresele înaintate Consiliului Judeţului au rămas fără ecou. Ultima dintre acestea a fost transmisă chiar săptămâna trecută, potrivit edilului-şef. „I-am notificat să nu recepţioneze lucrarea de pe DJ251 şi să nu facă plata către constructor, căci pe poţiunea aceasta nu s-a lucrat. Au avut un program de plombări, dar nu şi pentru acest segment. Am discutat personal cu domnul Bacalbaşa, care a manifestat interes şi deschidere, însă cred că a fost dezinformat. Porţiunea aceea a drumului judeţean nu se află în intravilanul municipiului Tecuci, aşa cum susţin dânşii, ci în extravilan, de la podul la Rateş către Matca, şi, prin urmare, Consiliul Judeţului este cel care are datoria de a reabilita acel segment. Cei din conducerea Consiliului, necunoscându-şi limitele teritoriale, refuză să intervină”, ne-a declarat Daniel Ţuchel, care a precizat că porţiunea de drum la care face referire „arată ca după bombardament”.

De altfel, în şedinţa consilierilor judeţeni de la finele lunii octombrie, problema reabilitării DJ 251 a fost ridicată şi de deputatul Mircea Toader, însă răspunsul conducerii Consiliului Judeţului a fost că sarcina revine Primăriei Tecuci. Atunci, Nicolae Bacalbaşa a afirmat că, dacă instituţia pe care o conduce ar direcţiona fonduri pentru plombarea sau turnarea de covor asfaltic în zonă, ar comite o ilegalitate.

Plângere penală şi sesizare la Poliţie

În urmă cu câteva zile, Daniel Ţuchel şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa de implicare a Consiliului Judeţului montând două bannere inscripţionate cu mesajul „Ruşine! Drum administrat de oamenii lui Ponta. Primar Ţuchel”, fapt ce a stârnit nemulţumirea conducerii Consiliului Judeţului, care a cerut societăţii Electrica să îndepărteze bannerul.

De altfel, după amplasarea celor două bannere, la Tecuci s-au deplasat câţiva reprezentanţi ai CJ, printre care Nicu Năvădaru, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri, iar situaţia a degenerat şi mai mult. „Este un impertinent căruia i-am făcut plângere penală pentru ultraj. A început să vorbească foarte urât despre mine şi despre activitatea mea. Nu pot să reproduc acele cuvinte, injurii, calomnii”, ne-a spus Daniel Ţuchel.

De cealaltă parte, Nicu Năvădaru a respins acuzaţiile primarului din Tecuci, precizând că edilul s-a ales cu o sesizare la Poliţie, întrucât a amplasat cele două bannere ilegal. „Dânsul m-a jignit, m-a numit nesimţit. Eu am cinci martori care erau de faţă când am vorbit la telefon şi au auzit. În primul rând, este mai tânăr, nu ştie ce calităţi am eu şi ce fac şi nu ar fi trebuit să-mi spună aşa. Bannerele puteau să se rupă şi să cadă pe o maşină, să producă pagube”, a afirmat Nicu Năvădaru.

Până când autorităţile se vor lămuri care dintre instituţii trebuie să rezolve porţiunea de drum judeţean, care îi afectează înainte de toate pe cetăţeni, cei care circulă pe DJ 251 trebuie să o facă cu maximum de atenţie, întrucât riscă nu doar să îşi strice maşinile, dar şi să fie implicaţi într-un accident din cauza gropilor.

Citeşte şi: Refacerea DRUMULUI Galaţi-Brăila, BLOCATĂ prin birouri

Citit 2697 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 09:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.