ZĂPADA nu va mai împiedica ridicarea gunoiului. VEZI ce măsură a luat ECOSAL
Foto: Pentru ridicarea resturilor menajere, maşini de gunoi mai multe şi mai mici

ZĂPADA nu va mai împiedica ridicarea gunoiului. VEZI ce măsură a luat ECOSAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În contextul în care, la ninsoarea din ianuarie 2014, maşinile de gunoi nu au putut intra sau au intrat cu dificultate în anumite cartiere pentru a ridica gunoiul, din cauza nămeţilor, liderul Cartel Alfa, Romică Gârneaţă, consideră că ar trebui găsită o altă modalitate pentru stabilirea punctelor de colectare a gunoiului, altfel ne vom trezi cu aceeaşi problemă şi în iarna 2014-2015. „Ar trebui să scoatem din spatele blocurilor ghenele de gunoi”, a spus acesta.

Cu toate că temerea sa este de bun simţ, directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, consideră că scoaterea punctelor de colectare din interiorul cartierelor ar genera alte probleme. „În primul rând, nu putem schimba locul punctelor de colectare după sezon. În al doilea rând, potrivit proiectului ISPA, acestea ar fi trebuit puse cât mai aproape de cetăţean. Apoi, nu putem stabili punctele de colectare mai aproape de arterele principale, pentru că, pe de o parte, încurcă traficul, iar pe de altă parte oamenii trebuie să aibă punctul la o distanţă nici prea mare, nici prea mică de bloc, altfel ne-am lovi de nemulţumirile locatarilor”, a declarat şeful Ecosal.

Totodată, potrivit acestuia, anul trecut s-au creat blocaje şi pentru că o parte din maşinile de salubrizare au fost angrenate în activitatea de deszăpezire, lucru ce nu se va mai întâmpla anul acesta. „Anul acesta vom degreva maşinile pentru salubrizare de acţiunile de deszăpezire, pentru că ne vor mai veni utilaje. Acum vom avea şi trei maşini de gunoi de capacitate mai mică, care vor putea intra cu mai multă uşurinţă în cartierele cu aglomerare de blocuri mai mare. Oricum, dacă am face o comparaţie cu anii trecuţi, când gunoiul rămânea câte două săptămâni, eu zic că ne-am mişcat bine. La zăpada din ianuarie 2014, în maxim trei zile am reuşit să ridicăm gunoiul din toate zonele”, ne-a mai explicat directorul Ecosal.

De asemenea, pentru ca activitatea de ridicarea a gunoiului să nu fie perturbată, în caz de zăpadă şi polei, Serviciul Public Ecosal Galaţi va acţiona cu cinci autosărăriţe, 12 tractoare cu lamă, trei tractoare cu remorcă şi echipaj de deservire, zece sărăriţe pentru trotuare, patru freze pentru zăpadă, trei cisterne pentru împrăştiat clorurã de calciu şi trei autocamioane cu sărăriţă şi lamă.

Citit 1944 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Noiembrie 2014 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.