Serbările Galaţiului, motiv de SCANDAL între Marius Stan şi Nicolae Rainea

Serbările Galaţiului, motiv de SCANDAL între Marius Stan şi Nicolae Rainea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Nu vă lăsaţi influenţaţi de cei care au fost învăţaţi, dând şpagă în stânga şi-n dreapta, să vândă ţigăneli la orice colţ de stradă", a răbufnit Stan * "Vă propun să vă deghizaţi în popă şi să mergeţi cu mine pe stradă, să aflaţi ce spune lumea!", i-a replicat Rainea


Vi-l imaginaţi pe primarul Marius Stan, deghizat în sutană preoţească, mergând pe stradă alături de fostul arbitru internaţional Nicolae Rainea, ca să tragă cu urechea la ceea ce spun gălăţenii? Desigur, pare o scenă desprinsă din serialul Suleyman Magnificul, care obişnuia să-şi „spioneze” supuşii la adăpostul anonimatului. Un asemenea scenariu i-a fost sugerat lui Marius Stan, în şedinţa de joi a Consiliului Local, de către consilierul PSD Rainea. Discuţia a pornit tocmai de la Serbările Galaţiului, devenite motiv de dispută între cei doi.

Unde-s comercianţii locali?

Nicolae Rainea a ţinut să afle de ce pe platoul de la Sindicate, unde s-a organizat târgul „meşterilor olari din toate părţile”, nu au primit spaţii şi comercianţii gălăţeni. „Am fost invitat la mai multe serbări ale unor oraşe: Iaşi, Piteşti, Turnu Severin, Baia Mare. Vreau să vă spun că în parcurile imense pe care le are fiecare oraş s-au organizat serbări populare şi s-a dat voie tuturor micilor producători care plătesc taxe şi impozite să apară şi ei cu mici, cu bere, pentru că e o sărbătoare unică pe an. Sunt foarte multe nemulţumiri din partea acestor mici producători din Galaţi, care ar fi vrut să apară şi ei pe undeva”, a spus Rainea.

Primarul s-a enervat

Primarul Marius Stan i-a replicat că pentru reclamaţii legate de târgul de la Păpădie trebuie să se adreseze Centrului Cultural şi că, pentru comerţ în parcarea Shopping City, mall-ul şi-a stabilit propriile tarife de închiriere, fiind domeniul său privat. „Când am organizat târg pe toată Faleza, au venit tot felul de reclamaţii şi reclamagii! Nici atunci n-au încăput toţi, li s-au cerut bani mulţi, cineva s-a îmbogăţit! De data aceasta, am făcut Serbările Galaţiului fără să cheltuim niciun leu din bugetul local. Am vrut să fim degrevaţi total de orice alte măgării care s-au spus de-a lungul timpului! Nu vă lăsaţi influenţat de toţi cei care au fost învăţaţi, dând şpagă în stânga şi-n dreapta, să vândă mici la orice colţ de stradă şi să vândă toate mizeriile posibile, ţigăneli din alea pe care le-am văzut numai în iarmarocul de pe la ţară. Avem pretenţia că suntem oraş civilizat, şi aşa vrem să fim. Iar manifestările care se fac acolo se fac într-un cadru civilizat, cu spectacole civilizate, pentru oameni civilizaţi. Şi când nu cheltuim banii publici probabil e prea scump!”, a răbufnit Marius Stan.

Deşi vorbele dure ale edilului îl atinseseră pe decanul CL, primarul a mai răsucit cuţitul, amintindu-i lui Rainea că are pretenţii de la dânsul, care este consilier de-o viaţă: „Fiecare chiar îşi permite să ne tragă de mână, şi pe stradă, şi oriunde: «Băi, fraierilor, da’ ce faceţi?». Nu ne luaţi chiar în derizoriu, nu ne certaţi, că nu suntem negri pe plantaţie! Să avem puţină decenţă şi puţin respect atunci când vorbim”.

„O să-mi pun leucoplast pe gură!”

Vizibil afectat, Nicolae Rainea a ţinut să-i atragă atenţia lui Stan că nu se lasă influenţat şi nu ţine partea nimănui. "V-am transmis ce spune lumea. Aşa vă judecă! Vă propun să vă deghizaţi în popă, să mergeţi cu mine pe stradă, să aflaţi şi dvs ce spune lumea! Ce doriţi, să tac din gură ca mutul, numai să ridic mâna? Credeţi că eu sunt împotriva dvs? Aţi uitat cât am umblat eu pentru dvs ca să fiţi primar? Să nu mă faceţi pe mine, într-o bună zi, să spun şi mai multe! Îmi pare foarte rău, o să iau poziţia mutului când vin aicea, îmi pun leucoplast la gură!", a explodat Rainea.

Unde-s sărbătorile de altădată?

Mărturisind că pleacă cu un gust foarte amar şi foarte amărât de la şedinţă, Rainea a insistat că sunt oameni care vor serbările de altădată, cu comercianţi stradali şi strada Brăilei devenită pietonală. „Adică aceştia sunt indecenţi, sunt prost crescuţi? Nu avem numai intelectuali în Galaţi, avem oameni care au muncit 40 de ani în Combinat şi nu au alte posibilităţi, se bucură şi ei de asta! Credeţi că toată lumea se duce la concertele astea, la minus şase grade?”, a amintit cu nostalgie Rainea.

Meciul dintre cei doi oameni de fotbal s-a încheiat indecis. Doar gălăţenii pot spune dacă le place sau nu organizarea din acest an a Serbărilor Galaţiului.

Citeşte şi: Patru zile de SPECTACOLE/ Programul complet al SERBĂRILOR GALAŢIULUI 2014

Citit 8589 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.