Peripeţiile aleşilor neamului/ Votul, cartela şi amnistia

Peripeţiile aleşilor neamului/ Votul, cartela şi amnistia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera Deputaţilor s-a mobilizat şi, cu 293 de voturi "pentru", un vot împotrivă şi o abţinere, a respins Legea privind amistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse. Curioşi să vedem cum au votat ai noştri parlamentari, am descoperit că singurul ales care a votat negativ a fost liberalul George Scarlat, în timp ce votul deputatului PSD Florin Pâslaru nu există.

George Scarlat nu are „tinichele” penale pentru a putea fi bănuit că interesele îl mână în favoarea amnistiei. Mai mult, acum o lună, când liberalii au încercat să introducă pe ordinea de zi respingerea aceluiaşi proiect, Scarlat a susţinut demersul. Aşa că ar fi fost ciudat să-şi schimbe tocmai acum opinia. "A fost o eroare, pe care mi-o asum. Nu am fost de acord cu amnistia. Cine fraudează să plătească! Bucuria mea a fost că votul meu greşit nu a fost decisiv şi amnistia a fost respinsă. A fost noaptea minţii, în marţea neagră. Îmi cer iertare pentru ceea ce s-a întâmplat", ne-a declarat deputatul. Politicianul spune că, la prima încercare de a vota, cartela nu a funcţionat. Grăbit, a reintrodus cartela şi a tastat, din greşeală, codul pentru respingerea proiectului, aşa că a scos cartela, a reintrodus-o, a tastat codul corect, dar era prea târziu, deşi nu se scurseseră cele zece secunde.

Florin Pâslaru susţine că a fost în sală şi a votat. "Formal, sunt liderul grupului PSD şi le-am arătat colegilor cum să se voteze! Normal că am votat şi eu, dar nu mi-a funcţionat cartela. Am mers la secretarul de şedinţă, i-am spus şi a constatat că într-adevăr nu funcţionează, pentru că se demagnetizase".

Citit 1114 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.