Radu Cosca: "Am demisionat din funcţia de viceprimar pentru că nu am putut să fac nimic"

Radu Cosca: "Am demisionat din funcţia de viceprimar pentru că nu am putut să fac nimic"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Partidele politice încep negocierile pentru postul rămas liber * Primarul Marius Stan îl vrea viceprimar tot pe Radu Cosca


Vineri este ultima zi la Primărie pentru Radu Cosca. Politicianul a demisionat din funcţia de viceprimar al municipiului Galaţi şi, în acelaşi timp, a renunţat şi la mandatul de consilier local PC. Radu Cosca ne-a declarat că a demisia sa intră în vigoare de luni, 15 decembrie, şi că astăzi va respecta programul de audienţe cu cetăţenii. „De ce am demisionat? Nu am putut să fac nimic ca viceprimar. Consider că nu am putut să fac atât cât mi-aş fi dorit în cei doi ani şi e greu de crezut că aş mai fi reuşit în anul şi jumătate care a mai rămas din mandat. Nemulţumirile s-a adunat în timp. Renunţ şi la mandatul de consilier local, pentru că nu voi reuşi să fac din această postură ce n-am reuşit să fac ca viceprimar”, ne-a declarat Cosca. „Nu m-am consultat cu colegii şi nici nu le-am spus, pentru că m-ar fi convins să nu fac acest gest”, ne-a spus Cosca. Fostul viceprimar spune că nu s-a gândit ce va face mai departe, dar susţine că va rămâne membru PC.

Şoc la partid

Liderul organizaţiei municipale a PC Galaţi, deputatul Bogdan Ciucă, a aflat de la noi despre demisie: „Îl ştiu pe dl Cosca eficient şi integru. Probabil că motivul pentru care a demisionat este unul foarte serios. Legat de activitatea sa, probabil că e nemulţumit de birocraţia de care ne lovim peste tot când încercăm să facem ceva”, ne-a declarat Ciucă.

Cine-i va lua locul

Conform legii, consilierii locali vor trebui să se întrunească în şedinţă ordinară, să ia act de încetarea mandatului lui Radu Cosca şi să valideze un nou consilier local PC. Următorul pe lista supleanţilor USL din partea PC este Vali Viorel Sandu, în vârstă de 31 de ani, directorul Serviciului Public de Administrare de Domeniului Public şi Privat, liderul organizaţiei tinerilor conservatori. Dacă avem în vedere că, în ultima vreme, PC mizează pe tineri, se poate spune că mandatul îi este asigurat. Dacă PC va prefera să-l păstreze ca funcţionar public, cel care ar putea ocupa scaunul lui Cosca ar putea fi Costel Fluture, în vârstă de 60 de ani, de profesie agent de asigurări.

După completarea CL, aleşii vor trebui să voteze un nou viceprimar, propus de partidele politice.

Încep negocierile

Gestul lui Cosca a pus pe jar lumea politică. În acest moment, PSD are cel mai mare număr de consilieri - opt, la care se adaugă votul consilierului PLR. UNPR are şase aleşi, dar ar putea miza şi pe voturile celor doi independenţi, deci ar putea ajunge la opt voturi. PC are cinci aleşi, la fel ca şi grupul PNL - PD. Decizia va fi tranşată la negocieri.

Întrebat dacă şi-ar dori un viceprimar UNPR, primarul Marius Stan ne-a declarat categoric: „Nu, îl doresc în continuare pe Radu Cosca. Sper să se răzgândească”.

„Postul, în urma negocierilor, a fost al PC şi rămâne al PC în acest moment. Dacă vor exista negocieri şi se va tranşa altceva, rămâne de văzut. PSD nu va forţa nimic peste înţelegerile din coaliţie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brînzan.

„Mâine seară ne vom întâlni să discutăm. Orice consilier este un plus, orice funcţie este un câştig. Orice se obţine prin negociere”, ne-a spus liderul UNPR, Eugen Chebac.

„O să discutăm acest subiect în forurile partidului şi vom decide dacă înaintăm o candidatură. Va trebui să discutăm şi cu consilierii, să vedem disponibilitatea lor, având în vedere profesiile pe care le au”, ne-a declarat preşedintele organizaţiei municipale a PNL, Paul Ichim. În condiţiile date, singurul lui cert este că, de luni, singurul viceprimar al Galaţiului va fi social-democratul Florin Popa.

 

Citeşte şi:

POLITICĂ DE WEEKEND/ Cât de BOGAŢI (mai) sunt viceprimarii Galaţiului. Declaraţii de AVERE actualizate

Citit 4465 ori Ultima modificare Vineri, 12 Decembrie 2014 12:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.