Cu ce se ocupă SOŢIILE POLITICIENILOR din Galaţi

Cu ce se ocupă SOŢIILE POLITICIENILOR din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vă prezentăm astăzi cine sunt şi cu ce se ocupă prima doamnă a judeţului, Roxana Bacalbaşa, prima doamnă a municipiului, Simona Stan, dar şi doamnele celor mai importanţi lideri politici gălăţeni: Mihaela Nica, Xenia Dobre, Nina Chebac, Domnica Toader şi Valentina Durbacă


În spatele unui bărbat puternic, care conduce un judeţ, un oraş ori un partid politic, nu poate fi decât o femeie cel puţin la fel de puternică, o parteneră care să-l susţină şi să-l mobilizeze. Doar se ştie, într-un cuplu, bărbatul e „capul”, iar femeia e „gâtul” care-l suceşte! Tocmai de aceea vă prezentăm astăzi cine sunt şi ce preocupări au primele doamne ale Galaţiului.

Soţia preşedintelui

Soţia preşedintelui Consiliului Judeţului, Roxana Bacalbaşa, este medic primar urolog, unul dintre cei mai buni doctori din Galaţi în această specialitate. A condus secţia de Urologie a Spitalului Judeţean, iar pacienţii au apreciat-o şi ca om, şi ca profesionist. De altfel, spitalul, mai precis sala de operaţii, este locul în care soţii Bacalbaşa s-au întâlnit - el anestezist, ea chirurg - şi au fost perioade lungi în care se vedeau mai des în gărzi decât acasă. Printre cărţile pe care dr. Bacalbaşa şi-a trecut numele se află şi un volum de specialitate scris împreună cu soţia sa. Şi dacă preşedintele şi-a povestit într-o carte aventurile ca medic de navă, nu putem decât să regretăm că soţia lui nu i-a urmat exemplul, pentru că ar fi avut ce povesti! Ca medic pe o navă-şcoală, a trăit un naufragiu pe Canalul Mânecii din care a scăpat ca prin minune. Dacă Nicolae Bacalbaşa a fost mereu în luminile rampei, soţia a fost o prezenţă extrem de discretă. Doamna doctor este acum pensionară, dar mai activează şi la cabinetul privat.

Soţia primarului

Absolventă de Jurnalism la Bucureşti, Simona Stan, soţia primarului Marius Stan, a profesat puţin în domeniul presei, iar în prezent este manager la o firmă. Prezenţă extrem de discretă, nu şi-a dorit niciodată publicitatea. În cercurile sale de cunoştinţe se ştie despre acţiunile caritabile pe care le organizează de trei–patru ori pe an, pentru a ajuta copii bolnavi, femei victime ale violenţei domestice sau bătrâni de la Centrul de pe Războieni. De exemplu, despre evenimentul caritabil organizat pentru Anton Hanţă, un băieţel în vârstă de 13 ani, aţi citit chiar în ziarul "Viaţa liberă". Ca să trăiască, Anton avea nevoie de un stimulator cardiac, iar familia nu l-a putut ajuta: tatăl decedase, mama era grav bolnavă, iar ceilalţi opt fraţi ai lui erau în grija unor asistenţi maternali. Graţie acţiunii umanitare ”Deschidem o uşă spre viaţă pentru Anton”, la care a concertat trupa „Over”, s-au strâns fondurile necesare achiziţionării unui stimulator cardiac, ba au rămas bani şi pentru alte fapte bune.

„Orice copil are un înger”, cea mai recentă campanie umanitară, organizată împreună cu Fundaţia "Familia", s-a încheiat cu succes în ajun de Moş Nicolae şi a constat într-o bogată colectă de jucării, hăinuţe şi dulciuri, plus o mie de lei din donaţii şi vânzări de produse hande-made realizate de picii fundaţiei. Mai trebuie să ştiţi că, spre deosebire de toate doamnele cu soţi politici, ea este şi mamă cu normă întreagă, având doi copii mici.

Mihaela Nica

Mihaela Nica, soţia liderului PSD Galaţi, Dan Nica, fost ministru şi actualmente europarlamentar, a strălucit prin discreţie. Mihaela Nica este medic primar obstetrică ginecologie la Spitalul Universitar "Elias" din Bucureşti şi, potrivit site-ului instituţiei medicale, are competenţă în ecografie obstetricală şi ginecologică.

Singurul moment în care soţia lui Dan Nica a intrat în atenţia presei locale şi naţionale a fost în 2009. Şi nu pentru că Mihaela Nica ar fi apărut la vreun eveniment public ori la televizor, ci pentru că a fost… norocoasă. Mai exact, jurnaliştii au descoperit în declaraţia de avere a ministrului Nica, la capitolul venituri, faptul că doamna doctor câştigase la loto 21.330 de lei!

Xenia Dobre

Tot prin discreţie în viaţa publică s-a remarcat şi soţia liderului PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, Xenia-Marlena Dobre, medic primar oftalmolog, doctor în medicină. Pacienţii ştiu că o pot găsi la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, unde face intervenţii chirurgicale de cataractă, glaucom, chirurgia pleoapelor, a căilor lacrimale, etc.

De asemenea, dr. Xenia Dobre lucrează şi în mediu privat, la cabinetul propriu, unde desfăşoară activitate de investigaţii oftalmologice, intervenţii laser pentru retinopatii diabetice şi glaucom.

În plus, dr. Xenia Dobre pregăteşte noi generaţii de medici la fel de buni, pentru că este şef de lucrări la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

Nina Chebac

Liderul UNPR Galaţi, deputatul Eugen Chebac, a fost primul politician care s-a afişat la braţ cu soţia, Nina Chebac, la evenimentele oficiale, pe vremea când era preşedintele judeţului. Spre deosebire de soţiile de lideri politici, doamna Chebac a făcut politică, fiind chiar vicepreşedinte în cadrul organizaţiei de femei a PSD, pe vremea când soţul său făcea parte din acest partid.

Nina Chebac este cunoscută pentru cariera sa universitară. Din 2009 până în prezent, Nina Chebac este conferenţiar universitar doctor în cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” Galaţi, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, iar anterior a predat în cadrul Universităţii “Danubius” Galaţi, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Doamna Chebac şi-a dat doctoratul în contabilitate, dar este şi militar. Merită să ştiţi că a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri activi “Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi că, în perioada 1976-1990, a fost ofiţer activ însărcinat cu pregătirea militară a studentelor. Acum este ofiţer în rezervă, cu pensie militară.

Domnica Toader

Soţia deputatului PDL Mircea Toader, Domnica Toader, este una dintre cele mai căutate avocate din Galaţi. Practică avocatura de 40 de ani şi, chiar dacă în prezent este pensionară, a rămas o prezenţă la fel de activă în instanţele gălăţene. Tocmai pentru că practică această profesie, iar timpul este prea scurt, Domnica Toader este bunică doar cu jumătate de normă pentru cei patru nepoţi. În schimb, îi răsfaţă chiar peste normă!

Trebuie să ştiţi că înainte de cariera în robă, soţia deputatului Toader a fost voleibalistă de performanţă. A jucat la Farul Constanţa şi la Universitatea Iaşi, dar un accident a obligat-o să se îndrepte către o altă profesie. A rămas, însă, la fel de pasionată de sport şi de volei.

Spre deosebire de celelalte soţii de parlamentari şi lideri politici care şi-au susţinut soţii cu discreţie, de acasă, doamna Toader n-a stat de-o parte. Atunci când pensionarii au spus vorbe grele, jignindu-i soţul, în cadrul unui protest organizat la poarta partidului, doamna Toader a intervenit şi i-a pus la punct.

Valentina Durbacă

Deşi soţul ei a ţinut frâiele oraşului în două mandate de primar, a fost preşedintele Consiliului Judeţului, iar acum este liderul PC Galaţi şi senator, Valentina-Simona Durbacă a preferat să rămână în umbra lui Eugen Durbacă. Potrivit declaraţiei de avere a politicianului, doamna Durbacă este pensionară, agent de asigurări Asirom şi contabil-şef la una din firmele de familie - SC Delta Rom SRL.

Citeşte şi: Ce CONCERTE şi SPECTACOLE pregăteşte Primăria de REVELION

Citit 7403 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 00:47