Consiliul Judeţului Galaţi NEAGĂ că a VORBIT LA TELEFON de 200.000 de euro

Consiliul Judeţului Galaţi NEAGĂ că a VORBIT LA TELEFON de 200.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului dezminte faptul că instituţia ar fi vorbit la telefon de 805.300 lei, în anul 2013. Potrivit directorului Direcţiei de Patrimoniu, Constantin Cristea, din cadrul CJ, totul a plecat de la o neînţelegere şi de la o raportare greşită către Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor, iar, de fapt, suma de 200.000 de euro acoperea mai multe servicii: service, fibră optică, mentenanţă, internet, dar şi televiziune, nu numai convorbirile telefonice.

„Dânşii au solicitat toate cheltuielile de telefonie fixă şi mobilă. Se pare că din analiza raportului, pe care am făcut-o acum, serviciul de mentenanţă, de service la reţele şi la aparatele telefonice erau trecute într-o altă categorie, în care Consiliul Judeţului are cheltuială zero. Deci în suma asta mare care s-a transmis, noi am trimis toate facturile privind telefonia fixă şi mobilă”, a explicat directorul Direcţiei de Patrimoniu. Totodată, acesta a mai adăugat că, popriu-zis, cheltuielile pentru convorbirile telefonice reprezintă numai 30 – 40 la sută din suma respectivă, restul fiind cheltuielile pentru celelalte servicii.

Şi pentru salubritate există explicaţie

În ceea ce priveşte costurile mari pentru salubritate, directorul din cadrul CJ le-a pus pe seama faptului că cele mai multe judeţe au o singură clădire pentru mai multe instituţii, iar Consiliul Judeţului îşi desfăşoară activitatea într-o singură clădire, deci există un singur contract, pe când la Galaţi este taman invers. În 2013, Consiliul Judeţului era împărţit cu serviciile în opt clădiri şi avea cinci contracte pentru salubritate, de aici şi costurile mari.

De asemenea, costul mare al electricităţii a fost pus pe seama faptului că Direcţia de Economie şi Finanţe funcţionează într-o clădire care este încălzită electric.

Un raport complet asupra cheltuielilor cu privire la telefonie fixă şi mobilă va fi prezentat, potrivit directorului Cristea, la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţului, pe 22 decembrie.

Citeşte: Dezmăţ pe bani publici/Convorbiri telefonice de 200.000 de euro la Consiliul Judeţului

Citit 1576 ori Ultima modificare Luni, 15 Decembrie 2014 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.