Numai la Spitalul Judeţean să nu ajungi! Comportamentul CADRELOR MEDICALE, motiv de ceartă în CJ

Numai la Spitalul Judeţean să nu ajungi! Comportamentul CADRELOR MEDICALE, motiv de ceartă în CJ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Directorul Muzeului de Istorie Galaţi, Cristian Căldăraru, luat peste picior de către angajaţii Spitalului de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" * Consilierul judeţean Dorin Butunoiu consideră că preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, este responsabil pentru atitudinea cadrelor medicale


Modul neglijent în care sunt trataţi, uneori, pacienţii la Spitalul Judeţean „Sfântul Apostol Andrei” a fost subiect de discuţii, luni, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţului. Consilierul PSD Dorin Butunoiu a cerut preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, chiar dacă acesta nu era de faţă, să ia atitudine împotriva comportamentului discutabil al unor angajaţi ai Spitalului. Această reacţie a venit după ce consilierul a dat citire unei scrisori semnate de către directorul Muzeului de Istorie, Cristian Căldăraru, în care relata felul în care el şi sora sa, de 80 de ani, care suferise un accident vascular şi prezenta o semipareză, au fost trataţi în dimineaţa zilei de 1 decembrie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Cinci ore de aşteptări

Directorul instituţiei povesteşte în scrisoare cum pacientul, în acest caz, sora sa, Maria Teodoru, a fost lăsat să aştepte timp de cinci ore până să i se facă analizele necesare pentru a fi internată. Ba, mai mult, descrie şi atitudinea angajaţilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe, care l-au trimis în Italia să vadă cât trebuie să aştepte acolo pacienţii până la internare. De asemenea, potrivit scrisorii, i s-a mai spus că, pentru un caz de 80 de ani, n-ar fi trebuit să cheme maşina salvării. „I-am liniştit spunând că bolnava a fost adusă aproape inconştientă cu o maşină particulară. La ora 8,10 am reuşit să o ducem la Secţia Neurologie, unde s-a constatat că a suferit un accident vascular. Considerăm neadecvată atitudinea de la Primiri Urgenţe, în data de 1 decembrie 2014, în condiţiile în care am stat acolo cinci ore pentru a interna un bolnav”, încheie scrisoarea directorul Muzeului.

Cazul directorului instituţiei a fost prezentat de către consilier ca al unui simplu cetăţean, pentru că acesta nu s-a dus să spună nimănui, în Spital, cine este şi ce funcţie are sau să ceară vreun favoritism.

Preşedintele CJ, trimis la pensie

Consilierul PSD a mai declarat că preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, ar trebui să se ocupe mai degrabă de asemenea probleme, decât să se gândească la desfiinţarea unor direcţii din cadrul CJ, care, de altfel, funcţionează foarte bine. „L-aş ruga pe domnul preşedinte Bacalbaşa să ia atitudine, să cheme managerul Spitalului Judeţean şi să mai terminăm odată cu asemenea probleme, să trimitem tot timpul pe cei cu nevoi medicale la Bucureşti, la Cluj sau în alte ţări, în loc să avem grijă de ei acasă la noi. Să mai lase alte direcţii care totuşi au adus cei mai mulţi bani pentru judeţul Galaţi, pentru dezvoltare, să nu se mai gândească la desfiinţări şi la tot felul de lucruri negativiste. Dacă nu doreşte să facă treabă, să ne lase în pace şi să se ducă să îşi mănânce liniştit pensia”, a încheiat social-democratul.

Pentru că preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, nu a fost prezent la şedinţă, vicepreşedintele Cornel Hamza şi-a asumat să transmită mai departe, dar şi să poarte o discuţie cu managerul Spitalului, pentru a obţine explicaţii vizavi de această întâmplare.

Totodată, managerul Spitalului de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei", Mihaela Debita, a spus că va demara o anchetă internă să vadă exact ce s-a întâmplat în ziua respectivă, dar mai întâi trebuie să ajungă reclamaţia la ea. După ce va fi înregistrată reclamaţia şi după ce va fi stabilit firul evenimentelor, va oferi un răspuns.

Citit 17077 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.