Câţi vicepreşedinţi a schimbat CJ Galaţi în cei 22 de ani de la înfiinţare

Câţi vicepreşedinţi a schimbat CJ Galaţi în cei 22 de ani de la înfiinţare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primul Consiliu al judeţului Galaţi, "parlamentul judeţean", cum era denumit de mass-media în anul 1992, i-a avut vicepreşedinţi pe Valeriu Atanasiu (PNL) şi Valeriu Melinte (CD). Cei doi au făcut echipă cu preşedintele Răsvan Angheluţă, însă nu au mai beneficiat de funcţii şi în cadrul Consiliului Judeţului constituit în urma alegerilor din 1996.

După cel de-al doilea rând de alegeri libere şi democratice, în dreapta şi stânga lui Răsvan Angheluţă s-au aflat Alexandru Ion Nicolau şi Mişu Dobrotă. Primul dintre aceştia şi-a păstrat funcţia şi în timpul mandatului lui Dan Lilion Gogoncea, însă cel de-al doilea post de vicepreşedinte a fost ocupat de Dorin Otrocol (acum prefect al judeţului Galaţi).

În anul 2004, actualii deputaţi Victor Paul Dobre şi Mircea Toader au fost cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţului, însă aceştia nu şi-au dus la bun sfârşit mandatul. În locul celor doi politicieni au fost propulsaţi Marcela Sighinaş şi Eugen Chebac.

În 2008, alături de preşedintele Eugen Chebac s-au aflat Iuliana Tania Bogdan (PNL) şi Eugen Durbacă (PC). Cel din urmă a ocupat şi în anul 2012, pentru câteva luni, funcţia de vicepreşedinte, după care a ales să meargă în Parlamentul României, întrucât a obţinut un mandat de senator. În locul său a fost numit social-democratul Cornel Hamza, care se află în funcţie şi astăzi.

După ruperea USL şi alierea PSD, PC şi UNPR cu PP-DD, în plan local, Iuliana Tania Bogdan a fost eliberată, în anul 2013, din funcţie, iar în locul ei a fost numit fostul PP-DD-ist Marian Vicleanu (acum, membru UNPR), care ocupă cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte în prezent.

Primul Consiliu al judeţului Galaţi număra nu mai puţin de 45 de consilieri, iar cel rezultat în urma alegerilor din anul 1996 avea 41 de aleşi, la fel ca şi cel constituit în urma scrutinului din anul 2000. Astăzi, din componenţa Consiliului Judeţului Galaţi fac parte 34 de aleşi (inclusiv cei doi vicepreşedinţi) plus preşedintele.

Citit 1439 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.