Cum văd LIBERALII rezolvarea problemei CĂLDURII din Galaţi

Cum văd LIBERALII rezolvarea problemei CĂLDURII din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Co-preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Galaţi, Nicuşor Ciumanceco, şi consilierul local Mihail Bucatanschi afirmă că sunt soluţii de rezolvare a problemei căldurii Galaţiului, dar trebuie să existe voinţă şi un plan concret pentru a le pune în practică. În opinia lui Bucatanschi, anul 2014 este ratat pentru că nu s-au făcut paşii necesari pentru o fuziune între Electrocentrale şi Apaterm, fuziune care ar fi asigurat o guvernare unică a căldurii. De asemenea, o ratare este şi faptul că nu există o strategie a termoficării.

Ciumacenco spune că ar trebui complet regândit sistemul de subvenţionare a preţului gigacaloriei, pe criterii bazate pe nevoi. „Ar trebui să existe mai multe trepte de subvenţie. Pentru cei cu adevărat nevoiaşi – oameni de bună credinţă care au venituri de 300 de lei pe lună - subvenţia ar trebui să acopere sută la sută costul căldurii. Cei care au un nivel de trai un pic mai bun decât cei nevoiaşi, pot plăti o parte din căldură, şi pentru ei ar trebui să se menţină actuala formă de subvenţie. Şi există categoria oamenilor care au venituri peste 3.000 - 4.000 de lei, care ar trebui să plătească un cost mai mare pentru gigacalorie. Astfel, nu s-ar mai acumula datorii şi multe dintre probleme s-ar rezolva”, afirmă Ciumacenco. Politicianul crede că ar putea fi atrase fonduri europene pentru contorizarea pe orizontală a blocurilor, astfel încât să nu sufere de frig şi cei care sunt cu plăţile la zi sau care au datorii foarte mici. Ciumacenco a reamintit şi că, la finele mandatului trecut, suedezii de la Usital erau dispuşi, pe banii lor, să facă o investiţie de de aproximativ 200 milioane de euro, investiţie care putea duce la rezolvarea totală sau măcar parţială a acestei probleme a căldurii.

Campanie de denigrare la adresa gălăţenilor

Ciumacenco acuză administraţia locală că încearcă să inducă ideea că a fost sistată căldura în întreg oraşul din cauză că oamenii ar fi rău-platnici. „Adevărul este că majoritatea gălăţenilor sunt cu plăţile la zi sau au datorii infime, ce nu justifică măsura de a fi lăsaţi în frig în plină iarnă. În repetate rânduri, reprezentanţii Electrocentrale au arătat că nu primesc nici măcar jumătate din banii încasaţi de Apaterm. Solicităm Apaterm să prezinte public un raport de venituri şi cheltuieli. În ceea ce priveşte primăria, o somăm să se concentreze pe găsirea de soluţii privind încălzirea oraşului şi nu pe denigrarea cetăţenilor”, a spus politicianul.

Citit 2390 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.