Medalii şi diplome pentru luptătorii Revoluţiei (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Medalii şi diplome pentru luptătorii Revoluţiei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Se pare că la noi, pentru a căpăta recunoştinţă, trebuie să mori, din păcate. Noi am considerat ceremonia noastră de astăzi ca fiind un gest de minimă recunoştinţă pentru cei care mai sunteţi. Omagiul nostru celor care nu mai sunt printre noi, iar dumneavoastră, celor care sunteţi încă, respectul nostru!", au fost cuvintele cu care primarul Marius Stan a deschis manifestarea solemnă de aniversare a 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, care a avut loc ieri, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Într-o atmosferă încărcată de emoţie, urmaşii eroilor martiri, răniţilor şi luptătorilor Revoluţiei anticomuniste din 1989 le-au fost decernate diplome şi medalii de onoare.

"Sunt foarte emoţionat. Mă gândesc la ceilalţi care nu mai sunt, la traiul pe care îl ducem", ne-a mărturisit, cu ochii în lacrimi şi glasul înecat de emoţie, Ionel Lupu, unul dintre răniţii Revoluţiei.

Ştefan Bădiţă nu era născut când sora lui, Ioana Diana Bădiţă, era rănită în Revoluţie. A urcat pe scenă pentru a primi diploma de onoare şi medalia cuvenite surorii, aflată în Germania, cu probleme de sănătate. "Sora mea a fost rănită şi a fost remarcată pentru fapte deosebite. Pentru mine, această medalie e o mândrie, iar pentru ea şi cei care au luptat speranţa pentru un viitor mai bun! Din păcate, din cauza blamărilor şi a manipulării a ajuns să-ţi fie ruşine să spui că eşti revoluţionar", ne-a mărturisit tânărul.

"Am să spun ce mi-a spus un coleg: că ar vrea să fie 22 Decembrie în fiecare zi, să fim băgaţi în seamă", a mărturisit Emil Ţuicu.

Şi ce final ar fi mai potrivit decât versurile lui Geo Bogza recitate minunat de actorul Vasile Dănilă: „Orice om pe care nu pot să-l iubesc înseamă pentru mine un izvor de adâncă tristeţe./ Orice om pe care l-am iubit şi nu-l mai pot iubi. înseamnă pentru mine un pas spre moarte./ Atunci când n-am să mai pot iubi pe nimeni, am să mor./ Voi, cei care ştiţi că meritaţi dragostea noastră, aveţi grijă să nu ne ucideţi”.

 

Citit 1875 ori Ultima modificare Luni, 22 Decembrie 2014 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.