CE GARAJE vor fi DEMOLATE în 2015 în Galaţi
Foto: Foto Anca Melinte

CE GARAJE vor fi DEMOLATE în 2015 în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În 2014 au fost dărâmate peste 300 de asemenea construcţii, dar, din păcate, nu s-a făcut nimic în loc


În 2014, Galaţiul a scăpat de una dintre cele mai mari baterii de garaje din oraş - 144 de coşmelii care ocupau spaţiul dintre Colegiul Economic, Biserica „Sf. Ana”, Şcolile nr. 17, 29 şi Grădiniţa „Codruţa” din Micro 19. Terenul rămas liber (foto 1) aşteaptă să fie transformat într-o parcare civilizată, cu spaţii verzi şi loc de joacă, investiţie în valoare de 1,93 milioane de lei, pe care firma Tancrad trebuie să o realizeze până în aprilie 2015.

Din păcate, celălalt proiect de restructurare urbană, care viza demolarea celor 93 de garaje din Complex Ancora pentru a construi o parcare, o micropiaţă şi un spaţiu de socializare, a încremenit. Zona arătă ca după un bombardament de la joasă înălţime: garaje demolate, ruine, dar şi garaje întregi pentru că Primăria nu a reuşit să se înţeleagă cu proprietarii lor.

Municipalitatea se laudă încă din vară că elaborează un nou Plan Urbanistic Zonal, care implică exproprierea gălăţenilor proprietari pe teren şi pe garaje, dar situaţia se tot prelungeşte. O parcare şi un loc de joacă trebuie amenajate şi în locul garajelor demolate în Micro 17.

Ce urmează

La jumătatea anului trecut primarul Marius Stan anunţa că, la finele lui 2014, nu va mai prelungi niciun contract de închiriere pentru garaje, ci le va demola indiferent dacă are sau nu proiecte de restructurare urbană. La finele anului, şi-a nuanţat, însă, decizia, explicând că doar acolo unde există proiecte nu vor mai fi încheiate noi contracte de închiriere.

Cert este că garajele din Ţiglina II, din vecinătatea Şcolii nr. 13 sunt deja condamnate, doar că primarul a acceptat rugămintea posesorilor acestora de a fi păsuiţi cu demolarea până la primăvară. În locul celor 37 de garaje Primăria vrea să refacă spaţiul verde şi să amenajeze locuri civilizate de parcare.

Planuri sunt şi pentru garajele din spatele magazinului Orange de lângă Liceul Pedagogic. Acolo Primăria are un studiu de prefezabilitate pentru prima parcare supraetajată din oraş, iar în continuarea ei vrea să amenajeze un parc frumos, cu un teren de minifotbal cu gazon sintetic, un teren de baschet, un loc de joacă, dar şi un spaţiu de socializare şi şah pentru bunici.

Rămâne însă de văzut dacă primarul Marius Stan va reuşi, în 2015, să şi construiască, sau doar va demola garaje.

Citeşte şi: REVELION la Galaţi la minus 14 grade/ FOCURI DE ARTIFICII pe muzica trupei Phoenix (VIDEO)

Citit 16209 ori Ultima modificare Luni, 05 Ianuarie 2015 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.