PNL: Traseiştii nu vor fi reprimiţi în partid

PNL: Traseiştii nu vor fi reprimiţi în partid
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce Ordonanţa 55 a fost declarată neconstituţională, în Parlament se va lua, în luna februarie, o decizie în privinţa a ceea ce se va se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide. Doi dintre membrii marcaţi ai noului PNL, senatorul Paul Ichim şi deputatul Mircea Toader, susţin că,  dacă nu îşi vor pierde mandatele, traseiştii nu vor fi primiţi din nou în partid.

Senatorului Paul Ichim este convins că situaţia celor care au migrat dintr-un partid în altul poate fi rezolvată doar în două feluri: ori îşi pierd mandatul, ori revin la situaţia iniţială ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. „În versiunea în care nimic nu s-a întâmplat, noi nu facem dragoste cu sila şi oamenii care ne-au renegat pot rămâne renegaţi în continuare”, a declarat acesta, cu trimitere directă la primarul Marius Stan, care a decis să spună adio PNL pentru a se înscrie în UNPR. Deşi a declarat că este o părere personală, Ichim are motive să creadă că partidul va adopta aceeaşi poziţie, iar cei plecaţi nu vor fi primiţi înapoi.

Potrivit lui Toader, traseiştii îşi vor pierde mandatele

Deputatul Mircea Toader a afirmat că, în urma dezbaterilor din Parlament, aleşii migratori îşi vor pierde funcţiile, făcând referire, în special, tot la primarul Marius Stan. "Această lege este neconstituţională. Deci, în mod normal, dacă este neconstituţională, legea trebuie să revină la forma iniţială şi cei care au fost beneficiari ai legii revin la condiţia iniţială, au plecat şi şi-au pierdut mandatul. Că se mai fac sau nu alegeri nu contează, pentru un an de zile se poate sta cu un viceprimar. Practic, în ultimul an, nici nu mai ai voie să faci alegeri. Deci, cei care au profitat de Ordonanţa 55 îşi pierd mandatul, atât primarii, cât şi consilierii", a declarat Mircea Toader.

Parlamentarul gălăţean a precizat că reprezentanţii PNL sunt hotărâţi ca, în cazul în care deputaţii şi senatorii vor lua o altă decizie decât aceea a pierderii mandatelor, să o consteste la Curtea Constituţională.

Totodată, Toader a afirmat că nu va susţine ideea ca foştii democraţi şi liberali să fie primiţi în partid şi că avocatul Poporului, Victor Ciorbea, ar trebui să plece din fruntea instituţiei, întrucât nu a atacat la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului, în ciuda faptului că i s-a semnalat, în repetate rânduri, că actul normativ este neconstituţional”, a mai spus Toader.

Citeşte şi: Curtea Constituţională: Ordonanţa "traseiştilor" este NECONSTITUŢIONALĂ

Citit 1949 ori Ultima modificare Duminică, 18 Ianuarie 2015 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.