Aproape un milion de flori pe domeniul public gălăţean, anul acesta

Aproape un milion de flori pe domeniul public gălăţean, anul acesta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În primăvară, se vor întoarce pe domeniul public lalelele, zambilele şi narcisele de felul celor care ne-au bucurat ochii şi anul trecut. Potrivit planului de lucrări cu necesarul de flori parafat de Direcţia Generală de Infrastructură şi Lucrări Publice, Primăria Galaţi a cerut ca în 2015 să fie plantate 815.000 de flori pe scuarurile şi în spaţiile verzi din oraş.

Ce şi cât produce sera, ce şi cât vom cumpăra

Municipalitatea vrea ca în 2015 să planteze în oraş nu mai puţin de opt soiuri de lalele (Royal Acres, Abba Orange, Flaming Parrot, Blue Parrot, Barbados, Paul Sherer, Pop up şi Black parrot), patru soiuri de narcise, trei de zambile, cinci soiuri de muşcate, panseluţe, bellis (bănuţi), primula (ciuboţica-cucului), petunii, trei tipuri de salvie, cârciumărese, trei soiuri de begonii, crăiţe şi multe altele.

Potrivit şefei serei societăţii Gospodărire Urbană, Iuliana Lificiu, din tot ce doreşte Primăria, în curtea proprie pot fi produse aproape 400.000 de flori: respectiv 35.000 de primula (ciuboţica-cucului), care sunt deja pregătite, pentru că au existat seminţe din anii trecuţi, 300.000 - 350.000 de plante anuale (salvie, crăiţe, begonia, gura leului, iarbă-grasă, gazania, cineraria, etc), pentru care va fi achiziţionat numai răsadul, dar şi tufănică, muşcată, canna şi plante decorative prin frunză.

Primăria va achiziţiona nu mai puţin de 20.000 de lalele, 10.000 de zambile şi tot atâtea narcise, dar şi alte peste 450.000 de flori din diferite specii, printre care panseluţe, bănuţi, petunii şi cârciumărese.

Citit 2164 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.