ABSURD DE GALAŢI/ Nu mai suntem oraşul roşu. Galaţiul e cenuşiu-maroniu! (FOTO)
Foto: Foto Anca Melinte

ABSURD DE GALAŢI/ Nu mai suntem oraşul roşu. Galaţiul e cenuşiu-maroniu! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd ori, de-a dreptul, le întreţin! Şi ce e mai bine întreţinută în oraşul acesta decât zăpada, în condiţiile în care n-a mai nins din decembrie 2014 şi n-a mai fulguit din 9 ianuarie 2015?

Iată, de pildă, în centrul Galaţiului, în faţa parcării Hotelului Galaţi, un morman de zăpadă murdară blochează trotuarul şi îi obligă pe gălăţeni să sară peste nişte jardiniere! În fond şi la urma urmei, aşa se întreţine condiţia fizică şi în loc de curse de câţiva metri garduri, facem curse de câţiva metri jardiniere.

Pe strada Navelor, tot aproape de buricul târgului, muntele de zăpadă care obturează trotuarul trece de înălţimea autoturismelor parcate lângă el. Vă daţi seama cam cât măsura înainte ca gradele să urce în termometru şi să se mai topească? Zăpada rezistă şi în staţia de autobuz.

Pe Aleea Comerţului, din Piaţa Micro 19, era, săptămâna trecută, o adevărată aventură să circuli printre, peste şi pe dâmburile de gheaţă murdară.

Şi tot în Micro 19, pe strada Laminoriştilor, în coasta sediului Secţiei 3 de Poliţie, pare să fie o întrunire a munţişorilor şi dealurilor de zăpadă.

De fapt, nu mai e chiar zăpadă, ci o materie îngheţată de culoare alb-murdar, gri-cenuşiu, galben-maroniu. Adevărat „pastel”. Până la urmă, graţie eforturilor autorităţilor, Galaţiul a reuşit să nu mai fie oraşul roşu. Este municipiul cenuşiu-maroniu! Absurd, dar adevărat!

Citit 2522 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.