ACUZAŢIILE OPOZIŢIEI: Bugetul pe 2015, prezentat superficial de Primărie

ACUZAŢIILE OPOZIŢIEI: Bugetul pe 2015, prezentat superficial de Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Co-preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, critică din nou administraţia locală actuală, de această dată pentru lipsa de transparenţă a informaţiilor legate de proiectul bugetului pentru anul 2015. Potrivit acestuia, degeaba Primăria pune spre dezbatere bugetul, pe site-ul instituţiei, dacă pe lângă sumele totale vizate pentru anumite capitole, nu spune şi defalcat pentru ce anume sunt daţi banii, respectiv cât înseamnă costurile pentru salariile directe a angajaţilor unei instituţii subordonate, cât pentru salariile indirecte, cât e pentru combustibil, pentru dotări, utilităţi etc.

Se remarcă mai cu seamă că administraţia locală alocă mai mulţi bani pentru cultură, recreere şi religie, în detrimentul capitolului sănătate, fără a fi evidenţiate veniturile obţinute de fiecare unitate culturală şi fără a fi menţionate care sunt acţiunile sportive, culturale şi religioase pentru care se alocă banii. Astfel, pentru cultură, recreere şi religie sunt alocaţi 33 milioane lei, dar pentru sănătate doar aproape 12 milioane lei.

„Invităm Primarul, precum şi persoanele din jurul acestuia, să clarifice problemele ridicate mai sus şi, pe această cale, să nască o dezbatere publică reală cu privire la bugetul local, alături de societatea civila şi de toate celelalte părţi interesate”, a spus Ciumacenco, care a adăugat că în momentul acesta PNL formează o echipă care va avea misiunea de a formula o strategie de dezvoltare pe termen lung a municipiului Galaţi.

Citit 1105 ori Ultima modificare Joi, 22 Ianuarie 2015 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.