Asociaţia "M10" îşi face filială şi la malul Dunării/ Peste 100 de gălăţeni, cu adeziuni la ONG-ul Monicăi Macovei

Asociaţia "M10" îşi face filială şi la malul Dunării/ Peste 100 de gălăţeni, cu adeziuni la ONG-ul Monicăi Macovei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai bine de 100 de gălăţeni au răspuns apelului lansat de eurodeputatul Monica Macovei, fost candidat independent pentru alegerile prezidenţiale, de a i se alătura în cadrul Asociaţiei „M10”, proiectul său prin care încearcă să închege societatea civilă, puternic dezbinată în ţara noastră. Cei mai mulţi dintre cei care s-au alăturat, până la acest moment, Monicăi Macovei sunt oameni care au susţinut-o şi în campania electorală pentru prezidenţiale.

Coordonatorul în plan local al Asociaţiei „M10” este cunoscutul notar şi lector universitar George Schin, care ne-a declarat că, la acest moment, se ocupă şi de închegarea unui nucleu în Brăila, dar şi în Vrancea. George Schin a precizat însă că nu doreşte să se implice în partidul pe care europarlamentarul Monica Macovei intenţionează să îl constituie în viitorul apropiat, ci va rămâne în cadrul Asociaţiei „M10”. „Încercăm să formăm un nucleu. Urmează să ne găsim şi un sediu. Sper că vom reuşi. Este destul de dificil, întrucât, după cum bine ştiţi, nu există o societate civilă vocală. Probabil că va fi alături de mine şi scriitorul Andrei Velea. Politica, în schimb, nu mă interesează. Mă implic doar pe parte de societate civilă”, ne-a spus George Schin.

Monica Macovei a afirmat, la începutul acestui an, că asociaţia şi-a propus „o democraţie participativă. Vrem să învăţăm oamenii cum să controleze politicul, să controlăm împreună cu oamenii administraţia publică, ăsta este unul din proiecte. Toată lumea pe plan local va controla administraţia publică, ce fac cu banii, cum îi cheltuie, ce contracte au făcut. Un alt proiect este ghişeul unic, orice interacţiune a cetăţeanului cu administraţia să se facă o singură dată, printr-un singur ghişeu, să nu i se mai ceară niciun act care provine de la o altă instituţie a statului. Al treilea proiect este votul electronic şi votul prin corespondenţă atât pentru românii din ţară cât şi pentru cei din străinătate, e un proiect pe care îl susţinem de mult”.

George Schin ne-a declarat că cei care doresc să se alăture acestui proiect se pot înscrie pe site-ul "mzece.ro", însă vor trece, ulterior, prin o serie de filtre, întrucât trebuie să îndeplinească mai multe criterii de integritate.

Citit 2056 ori Ultima modificare Luni, 26 Ianuarie 2015 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.