ABSURD DE GALAŢI/ Primăria plăteşte un ŞOFER, dar nu i-a dat şi MAŞINĂ

ABSURD DE GALAŢI/ Primăria plăteşte un ŞOFER, dar nu i-a dat şi MAŞINĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd ori, de-a dreptul, le întreţin. Şi dacă un loc din Galaţi ar trebui declarat drept centrul paradoxurilor, Parcul Industrial ar avea întâietate.

În primul rând pentru că „facerea” obiectivului de investiţii a început în 2006 şi s-a terminat în 2014, şi nu a început cu drumul de acces acolo, cu infrastructura şi utilităţile, ci cu… sediul administrativ. O hardughie cu arhitectură îndoielnică, care zace pustie sub cheie, în momentul de faţă, dar care trebuie păzită şi întreţinută ca să cadă pradă hoţilor ori să se degradeze!

Cu mult înainte ca Parcul să fie gata, ori ca amenajarea lui să înceapă, în 2003, s-a creat societatea care să-l administreze: SC Industrial Parc SRL. O societate a cărei activitate a fost suspendată, şi apoi scoasă din hibernare când Primăria s-a trezit ameninţată că pierde titlul de parc industrial. Problema este că municipalitatea a creat o societate care să administreze parcul, dar nu i-a dat niciodată şi parcul, adică obiectul muncii.

Concret, deşi pe hârtie i-a majorat capitalul social cu terenul care are statul de Parc Industrial, în fapt, societatea nu a putut dispune niciodată de suprafaţa respectivă, adică să închirieze sau să concesioneze parcele investitorilor. Parc care, apropo, nu are nici acum documentaţia cadastrală finalizată.

Pe scurt, e ca şi cum Primăria ar fi angajat un şofer, îl plăteşte, dar nu i-a dat şi maşină pe care să o conducă! Mai grav, societatea a încheiat anul trecut, cu o pierdere de 157.000 de lei. N-a produs nimic, dar a consumat, până când ANAF a stopat cheltuielile nesusţinute de venituri. Iar acum, când societatea poate-poate primeşte şi Parcul Industrial, i se impunâne un buget pe măsura performanţelor: 11.000 de lei. Şi riscăm să se aleagă praful de o investiţie care aşteaptă să fie pusă pe picioare de 12 ani. Absurd, dar adevărat!

Citeşte şi: ABSURD DE GALAŢI/ Nu mai suntem oraşul roşu. Galaţiul e cenuşiu-maroniu! (FOTO)

Citit 1576 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Ianuarie 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.