SCANDAL pe subiectul REPARAŢIILOR ÎN ŞCOLI. Când vor fi GATA ACOPERIŞURILE unităţilor de învăţământ

SCANDAL pe subiectul REPARAŢIILOR ÎN ŞCOLI. Când vor fi GATA ACOPERIŞURILE unităţilor de învăţământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ciumacenco acuză Primăria că a atribuit cu dedicaţie contactele pentru lucrările de reparaţie a şcolilor


Potrivit copreşedintelui organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, autorităţile locale au alocat cu întârziere fonduri pentru renovarea instituţiilor de învăţământ şi au semnat târziu contractele de reabilitare, motiv pentru care mai multe unităţi şcolare şi-au desfăşurat activitatea în plin şantier şi cu ploaia curgând prin tavan. Liberalul a spus că, în total, în cazul a peste 30 de unităţi de învăţământ, contractele au fost semnate după începerea anului şcolar, existând numeroase situaţii când actele au fost parafate abia la sfârşitul lunii noiembrie.

Mai mult decât atât, acesta a declarat că cele mai multe dintre contracte au fost încredinţate direct, nu prin licitaţie. "Nici 10 la sută dintre lucrări nu au fost acordate prin licitaţie, marea majoritate a lucrărilor au fost încredinţate direct unor firme care au ca domeniu de activitate agrement, administrare restaurante şi orice altceva în afară de construcţii”, a comentat Ciumacenco, fără însă a pune la dispoziţie şi lista acestor firme, pe care a promis că o va face publică în perioada următoare.

Reparaţii după rectificarea bugetară

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, contractele de reparaţii în unităţile de învăţământ din Galaţi, încheiate de Primărie după începerea anului şcolar 2014/2015, au fost suplimentări de fonduri, după rectificarea bugetară de toamnă, pentru diverse lucrări solicitate de anumite unităţi de învăţământ. "Este vorba despre lucrări care fie nu au putut fi onorate din bugetul iniţial, din lipsă de fonduri, fie au apărut ulterior începerii anului şcolar (ex. avarii la centrale sau instalaţii termice, deteriorări de gratii, geamuri, etc.)", se arată în răspunsul purtătorului de cuvânt. Concret, reparaţii la centralele termice sau la instalaţiile termice avariate s-au făcut la CNVA, CNCN şi "Radu Negru", iar proiectare pentru instalarea centralelor, fără execuţie, s-au realizat la Liceul Dunărea, Grădiniţa 26 şi Şcoala "Ştefan cel Mare".

Stadiul lucrărilor la şarpante

Chiar dacă termenul de finalizare era 31 decembrie, doar la două din cele 14 unităţi de învăţământ au fost finalizate lucrările la timp, iar la celelalte s-au prelungit şi în luna ianuarie. La Liceul cu Program Sportiv şi la „Dunărea”, constructorii vor lucra până în februarie. Potrivit Primăriei nu a fost afectat procesul de învăţământ, iar finalizarea lucrărilor a fost întârziată de vremea nefavorabilă (ploi, ninsori, temperaturi extrem de scăzute, umiditate excesivă).

Valoarea totală a investiţiei la acoperişuri se ridică la 4,5 milioane de lei, iar banii provin de la bugetul local. Potrivit informaţiilor oferite de Primărie, pe parcursul anului 2014 s-au alocat 7,1 milioane lei pentru reparaţii în şcoli.

Citit 1227 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Ianuarie 2015 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.