PARCURILE EOLIENE s-au pierdut pe drum, la Galaţi/ Ce INVESTIŢII s-au făcut în energie verde la malul Dunării

PARCURILE EOLIENE s-au pierdut pe drum, la Galaţi/ Ce INVESTIŢII s-au făcut în energie verde la malul Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul nu a reuşit să atragă prea multe companii care să investească în energia verde. Doar 75 de turbine eoliene, pentru care Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) a emis autorizaţii, s-au amplasat în judeţul nostru. Potrivit Mirelei Culcea, şef serviciu Avize, Acorduri, Autorizaţii în cadrul APM, cel mai mare parc eolian se află în comuna Corni şi este format din 35 de turbine, proprietarul său fiind SC Corni Eolian SRL. "Zonele cu densitatea cea mai mare de turbine eoliene autorizate se află în comunele Corni şi Băleni", a precizat reprezentanta APM, la şedinţa Colegiului Prefectural.

Judeţul nostru ar fi putut avea astăzi aproape 900 de eoliene, dacă toţi investitorii care au solicitat acord de mediu şi-ar fi pus în practică proiectele. Asta pentru că, în perioada 2009-2012, potrivit Mirelei Culcea, au existat 84 de solicitări de acord de mediu pentru dezvoltarea unor proiecte, cu un număr total de 898 de turbine eoliene, însă dintre acestea au ajuns să fie amplasate doar 75.

Comuna Scânteieşti se poate mândri, conform reprezentanţilor APM, cu cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din judeţul Galaţi. Acesta este format din 5.184 de celule şi este controlat de SC Esthesis Energy SRL. "Am avut 13 solicitări de acord de mediu pentru dezvoltarea unor proiecte, cu un număr total de 309.465 de celule fotovoltaice. Din acestea, s-au amplasat efectiv 6.564 de celule fotovoltaice, pentru care APM Galaţi a emis autorizaţii de mediu", a afirmat Mirela Culcea.

Citit 1870 ori Ultima modificare Joi, 29 Ianuarie 2015 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.