Elevii şi studenţii vor călători GRATUIT cu autobuzul. Află de când

Elevii şi studenţii vor călători GRATUIT cu autobuzul. Află de când
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prin votul aleşilor locali, s-au înmulţit facilităţile acordate în transportul public local, realizat cu mijloacele de transport ale societăţii Transurb Galaţi.

Spre bucuria pensionarilor, gratuităţile lor nu vor mai fi condiţionate de veniturile din pensie de maxim 1.000 de lei, ca până acum. Astfel, toţi pensionarii, indiferent de venituri, vor avea abonament gratuit pe o linie.

Tot abonament gratuit pe o linie vor primi şi persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani, precum şi pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi de Hotărârea Consiliului Local nr. 126 din 2007 privind aprobarea modalităţii de acordare a gratuităţii precum şi cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat şi grav, însoţitorii, asistenţii personali şi asistenţii personali profesionişti ai acestora.

În premieră, elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat nu vor mai fi nevoiţi să plătească jumătate din preţul unui abonament pe o linie, aşa cum făceau până acum. Vestea bună pentru ei este că vor beneficia de abonament gratuit pe o linie!

Şi tot gratuit, pe o linie, vor circula şi persoanele beneficiare de indemnizaţie de şomaj. „Este o măsură care vine în sprijinul elevilor şi al studenţilor, pentru că vremurile sunt aşa cum sunt. Pe principiul că unde merge mia merge şi suta, Transurb oricum, deocamdată, primeşte atâta subvenţie, ar trebui să facă acest serviciu gratuit. Am eliminat barierele de nivel de pensie. Pensionarii, elevii, studenţii, şomerii şi vârstnicii fără venituri, deci aproape toată lumea beneficiază de facilităţi. Ele vor fi aplicate după votarea bugetului local, pe 12 februarie”, a declarat primarul Marius Stan.

Citeşte şi: Analiză VL/ FĂRĂ ACTIVITATE din 2006, Parcul Industrial Galaţi riscă să fie DESFIINŢAT

Citit 25125 ori Ultima modificare Vineri, 30 Ianuarie 2015 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.