Consens în Consiliul Local/ Bugetul Galaţiului s-a învârtit în jurul pasarelei pietonale
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Consens în Consiliul Local/ Bugetul Galaţiului s-a învârtit în jurul pasarelei pietonale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bugetul Galaţiului pe 2015 şi celelalte şase hotărâri blocate la şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Local au fost aprobate vineri, de aleşii locali, într-o şedinţă de îndată.

După scandalul din ziua precedentă, putem spune că a domnit consensul! Dezbaterea bugetului a durat 20 de minute, iar singura dispută a vizat finanţarea pasarelei pietonale de la Spitalul Judeţean, pe care, la propunerea primarului Marius Stan, aleşii au votat-o la finele anului trecut.

Consilierul UNPR Marian Alexandru a remarcat că, faţă de documentul de joi, dintre investiţiile noi cuprinse în buget a dispărut pasarela şi a propus finanţarea ei cu suma de 50 de lei, pe care era gata s-o scoată din buzunar, dacă Primăria n-o avea. Viceprimarul PSD Florin Popa şi consilierul PLR Cristian Dima considerau însă, că ar trebui implementată mai întâi unda verde şi abia apoi să se decidă dacă e nevoie de pasarelă. Primarul Marius Stan a acceptat, însă, amendamentul colegului UNPR-ist, alocând pasarelei suma de 50.000 de lei, de la capitolul "străzi". Dima a protestat din nou, dar viceprimarul PC Radu Cosca a ripostat: "Putem să facem unda superverde, atâta timp cât sunt obturate de treceri de pietoni, o să treacă fiecare pe unde vrea. Şi dacă vedeţi o statistică a Poliţiei Rutiere, o să vedeţi că cele mai multe accidente mortale s-au întâmplat în zona respectivă!”.

În final, bugetul a fost votat în unanimitate, primarul declarând că este unul echilibrat, cu o sumă consistentă pentru proiecte aflate în curs de execuţie şi proiecte care au fost deja licitate. Galaţiul are la dispoziţie 355,4 de milioane de lei pentru funcţionare şi 171,3 milioane de lei pentru dezvoltare.

Fără negocieri

„Nu a fost nimic negociat. Amendamente puteau fi făcute şi ieri în plenul şedinţei. Au cerut explicaţii aparatului de specialitate şi nu au fost nici un fel de probleme. Nimeni din aparatul Primăriei nu propune un buget care să nu fie funcţional, care să nu fie acoperitor pe toate zonele, şi de funcţionare, şi de dezvoltare, şi de asistenţă tehnică. Nu s-a întâmplat niciodată ce s-a întâmplat joi. A fost vorba de orgolii şi atâta tot, orgolii care puteau să ne ducă într-o situaţie mai mult decât critică, pentru că astăzi chiar a fost ultimul termen pentru aprobarea bugetului", a declarat primarul Marius Stan la finalul şedinţei.

Citeşte şi: Haos total în Consiliul Local! Rămas fără BUGET, Galaţiul este PARALIZAT

Citit 2261 ori Ultima modificare Vineri, 13 Februarie 2015 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.