CÂT INVESTESC autorităţile gălăţene în CONSOLIDAREA FALEZEI Dunării

CÂT INVESTESC autorităţile gălăţene în CONSOLIDAREA FALEZEI Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar 100.000 de lei este suma în bugetul Galaţiului pe 2015 la capitolul ”consolidarea falezei”. Potrivit Biroului de presă al municipalităţii, suma va fi utilizată pentru actualizarea studiului de fezabilitate realizat în anul 2000. „Actualizarea studiului este necesară pentru a putea demara lucrările de consolidarea propriu-zise, întrucât, în cei 15 ani scurşi de la realizarea documentului iniţial, structura falezei s-a modificat semnificativ”, ne-a comunicat Primăria.

Trebuie spus că, anul trecut, Primăria a plătit 347.000 de lei cu TVA pentru studiul şi expertiza hidrogeotehnică privind Faleza Dunării - zona Bulevardului Marii Uniri, Parcul La Elice şi zona blocurilor P - realizate de Academia Română şi de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti. Specialiştii au concluzionat că sunt multiple fenomene care duc la instabilitatea Falezei, probleme care au început cu anii '60 şi au continuat din cauza lucrărilor executate cu deficienţe în gândire şi execuţie. Şi nu există o singură soluţie, fiecare fenomen trebuie tratat independent.

În ceea ce priveşte colectorul de canalizare vinovat pentru Falezogaură, suma prevăzută în buget pentru reabilitarea lui este de 170.000 de lei.

Ar mai fi de spus că, pentru a stabiliza Faleza, primarul Marius Stan estima că sunt necesare o sută de milioane de euro.


CITEŞTE ŞI: Vom avea "FALEZA PENTRU COPII", printr-un CONTRACT de aproape un milion de lei

Citit 1733 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.