Lucrări finanţate de la bugetul local/ CÂT PLĂTEŞTE PRIMĂRIA pentru stabilitatea VILEI deputatului Pâslaru

Lucrări finanţate de la bugetul local/ CÂT PLĂTEŞTE PRIMĂRIA pentru stabilitatea VILEI deputatului Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de 1,59 milioane de lei, adică peste 360.000 de euro îi va plăti Primăria firmei Servland SRL care va consolida versantul din vecinătatea vilei care aparţine familiei deputatului Florin Pâslaru


A devenit o obişnuinţă! Nu există şedinţă ordinară sau extraordinară de Consiliu Local fără ca deputatul PSD Florin Pâslaru să nu fie prezent, e drept, doar la începutul şedinţei, pentru că dispare pe parcurs! Asta în ciuda faptului că Pâslaru a fost consilier local şi a renunţat la mandat, pentru a merge în Parlament! Şi, de asemenea, în ciuda faptului că şedinţele au loc joia, când deputatul ar trebui să fie în Capitală, pentru că abia vinerea este ziua în care aleşii trebuie să vină în teritoriu. Realist vorbind, sunt şanse maxime să dai peste Florin Pâslaru în sediul Primăriei, într-o zi obişnuită de lucru, mai exact în preajma primarului Marius Stan. Se poate spune că parlamentarul are motive serioase să fie atât de aproape de cei care ţin frâiele oraşului. Primăria va cheltui bani serioşi pentru a consolida versantul care îi pune în pericol vila.

Licitaţia s-a încheiat

După cum v-am informat încă de anul trecut, Primăria a scos la licitaţie consolidarea versantului din imediata vecinătate a vilei de pe strada Cuza, imobil pe care deputatul o l-a donat fiului său, şi care funcţionează pe post de sediu al firmei acestuia, PAF Media SRL. Licitaţia tocmai a fost adjudecată de firma Servland SRL cu o ofertă de 1.596.817 de lei în condiţiile în care preţul de pornire al selecţiei de oferte a fost de 1.722.175 de lei. Bani pentru reparaţii sunt prinşi în bugetul de venituri şi cheltuieli al Galaţiului pe 2015, într-o sumă chiar consistentă – 1.946.000 de lei.

Consiliul Local a aprobat în 2013 indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea versantului. Potrivit studiului de fezabilitate, se propun lucrări de consolidare şi susţinere a taluzului, iar la final o scară de acces.

Firma care a câştigat contractul are deja experienţă în domeniul construcţiilor, fiind cea care a reabilitat Monumentul Eroilor de lângă Dramatic şi a executat lucrările de la Viaduct, tot graţie unor licitaţii, organizate de Primărie, pe care le-a câştigat.

Procesele au vârât în corzi autorităţile

Primăria nu ar fi murit de grija versantului dacă nu ar fi fost dată în judecată de soţia deputatului, Valerica Pâslaru, care a şi câştigat procesul în 2011. Instanţa a stabilit că „terenul proprietatea Primăriei pune în pericol siguranţa construcţiilor din vecinătate”. Pe de altă parte, potrivit proiectului tehnic al consolidării, realizat de IPTANA Bucureşti, „construcţiile din străzile Cuza nr. 60 (vila lui Pâslaru) şi nr. 62 sunt executate pe un material sensibil la umezire cu risc de prăbuşire sub greutatea proprie”.

Cert este că Judecătoria a obligat Primăria nu numai să efectueze lucrările de consolidare a taluzului de la limita de proprietate a imobilelor din strada Cuza nr. 62, Vadu Cărăbuş nr. 2 şi Dogăriei nr. 117, ci şi să plătească daune cominatorii de 100 de lei pe zi de la data de 30 aprilie 2012 până la data realizării obligaţiei stabilite! Daune care curg şi în prezent...


CITEŞTE ŞI: Contract fără concurenţă: CUMNATUL PREMIERULUI vrea şapte milioane de lei de la AFDJ Galaţi

Citit 4209 ori Ultima modificare Vineri, 20 Februarie 2015 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.