Iată ce FIRMĂ restructurează urban Ţiglina II. În locul GARAJELOR ar putea răsări PRIMA PARCARE SUPRAETAJATĂ din Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Iată ce FIRMĂ restructurează urban Ţiglina II. În locul GARAJELOR ar putea răsări PRIMA PARCARE SUPRAETAJATĂ din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Firma care a elaborat planurile de restructurare urbană a cartierelor Micro 18, 19, 20 şi 21, dar şi Faleza Dunării va regândi urbanistic Ţiglina II * Primarul Marius Stan şi-a anunţat încă de anul trecut intenţiile privind demolarea unor baterii de garaje din această zonă


Nu mai puţin de 116.400 de lei de la bugetul local, atât îi va plăti Primăria Galaţi firmei bucureştene Quattro Design SRL pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) - Restructurare urbană Ţiglina II. Arhitecţii din Capitală au câştigat licitaţia organizată în acest scop cu oferta cea mai mică, în condiţiile în care contractul fusese evaluat de autorităţi la 180.000 de lei.

Ce vrea municipalitatea

Intenţiile autorităţilor ne-au fost prezentate de Biroul de presă al municipalităţii: „Primăria municipiului Galaţi realizează planul urbanistic zonal de reabilitare urbană în Ţiglina II pentru a putea moderniza zona, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Zona care urmează să fie reglementată prin acest PUZ este delimitată la nord de străzile Gheorghe Doja, Crizantemelor şi Mihail Kogălniceanu (până la intersecţia cu Bdul George Coşbuc), la sud de strada Brăilei, la est de Bulevardul George Coşbuc şi la vest de Bulevardul Siderurgiştilor”.

Printre obiectivele vizate se află redefinirea spaţiului public şi privat din arealul studiat, dar şi creşterea calităţii spaţiului public, prin reconfigurarea circulaţiei rutiere şi pietonale, a parcărilor, zonelor verzi, parcurilor, zonelor de relaxare şi agrement şi prin transformarea sau reabilitarea spaţiilor neutilizate. De asemenea, se doreşte delimitarea unor fluxuri corecte de colectare şi evacuare selectivă a deşeurilor menajere, dar şi reglementarea circulaţiei rutiere, pe carosabil şi pietonale. Planul urbaniştilor va pune preţ pe reconfigurarea şi protejarea spaţiilor verzi deja existente. În plus, se vor stabili clar categoriile de intervenţii permise la construcţiile existente pentru îmbunătăţirea calităţii arhitectural-ambientale a zonei. Arhitecţii vor realiza un ghid de bune practici cu privire la: reabilitarea energetică a zonei, anveloparea imobilelor, gama coloristică a faţadelor şi obligativitatea refacerii în totalitate a elementelor decorative.

Cum rămâne cu garajele

În răspunsul oferit, Primăria a ocolit cuvântul „garaje”. Totuşi noi reamintim că garajele din Ţiglina II, din vecinătatea Şcolii nr. 13, sunt condamnate încă de la finele anului trecut, doar că primarul Marius Stan a acceptat rugămintea posesorilor acestora de a fi păsuiţi cu demolarea până la primăvară. În locul celor 37 de garaje Primăria vrea să refacă spaţiul verde şi să amenajeze locuri civilizate de parcare. Planuri sunt şi pentru garajele din spatele magazinului Orange de lângă Liceul Pedagogic. Acolo Primăria are un studiu de prefezabilitate pentru prima parcare supraetajată din oraş, iar în continuarea ei vrea să amenajeze un parc cu un teren de minifotbal cu gazon sintetic, un teren de baschet, un loc de joacă, dar şi un spaţiu de socializare şi şah pentru vârstnici.

Cine este Quattro Design SRL

Când e vorba de restructurare urbană, SC Quattro Design SRL pare abonată la licitaţii. SRL-ul a făcut parte din asocierea care a realizat, contra sumei de 199.000 de lei, Planul Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării. Tot ea a stârnit dezbateri, dispute şi controverse, toamna trecută, după ce a prezentat planul de restructurare urbană a microraioanelor 18, 19, 20 şi 21, lucrare pentru care a primit 318.000 de lei de la Primărie.

    

Citeşte şi: PRIMĂRIA GALAŢI a scos la licitaţie TUNELURILE RUTIERE PE SUB DUNĂRE. Cât COSTĂ contractul (FOTO)

Citit 6067 ori Ultima modificare Duminică, 22 Februarie 2015 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.