Bugetul Transurb pe 2015/ Subvenţie mai mică, angajaţi mai mulţi

Bugetul Transurb pe 2015/ Subvenţie mai mică, angajaţi mai mulţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă oferă de trei ori mai multe gratuităţi decât anul trecut, SC Transurb beneficiază, anul acesta, de o subvenţie de la bugetul local cu zece milioane de lei mai mică decât a avut anul trecut. În plus, societatea va avea nevoie de o sută de angajaţi în plus pentru a putea face faţă noului program de transport care va intra în vigoare din mai.

Cifrele vorbesc

Bugetul de pe anul 2015 al Transurb, aprobat recent de Consiliul Local prevede venituri în valoare de 70,2 milioane de lei şi cheltuieli de 69,2 milioane de lei, profitul net propus fiind de 817.000 de lei, din care 342.000 de lei vărsăminte la bugetul local. Bugetul este mult mai mare decât anul trecut, când societatea a avut venituri totale de 45,6 milioane de lei şi cheltuieli totale de 44,5 milioane de lei, profitul contabil rămas după deducerea impozitului fiind de 801.000 de lei. Dacă anul trecut, din cele 45,6 milioane de lei venituri, 30,7 milioane de lei au fost subvenţii, anul acesta societatea îşi propune o subvenţie de doar 20,6 milioane de lei, cu zece milioane de lei mai mică.

Salariaţi mai mulţi

În bugetul pe 2015, cheltuielile de natură salarială cresc faţă de anul trecut de la 17,7 milioane de lei la 20,8 milioane de lei. Numărul de angajaţi prognozat la finele anului creşte de la 639 la 747 de salariaţi. Este vorba de 60 de conducători şi 40 de vatmani. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor cu salariile este de 2.109 lei. Pentru anul 2015 Transurb şi-a propus prin planul de investiţii achiziţionarea unor utilaje, instalaţii, aparate şi mijloace fixe menite să îmbunătăţească activitatea atât de transport public local de persoane prin curse regulare şi speciale, cât şi cea de întreţinere şi reparare a autovehiculelor.

Managerul Transurb, Genica Totolici, ne-a declarat că bugetul este realizat pe baza unor scenarii. "Noi ştim care ne vor fi veniturile şi cheltuielile până în luna aprilie. Dar din mai, când va intra în vigoare noua strategie de transport, şi vom fi singuri pe traseele principale ale oraşului, nu am putut decât să estimăm cât vom încasa şi ce vom cheltui”, ne-a declarat Genica Totolici.

Citeşte şi: MAI MULTE AUTOBUZE pe străzile Galaţiului. AFLĂ de când!

Citit 2061 ori Ultima modificare Duminică, 22 Februarie 2015 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.