Un deputat cere preşedinţilor CJ Galaţi şi Brăila să facă front comun pentru un AEROPORT regional

Un deputat cere preşedinţilor CJ Galaţi şi Brăila să facă front comun pentru un AEROPORT regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul de Brăila Alexandru Nazare le solicită autorităţilor judeţene din Galaţi şi Brăila să transmită către Ministerul Transporturilor cereri oficiale pentru finanţarea unui aeroport regional. „Am constatat cu stupoare în timpul dezbaterii pe Masterplan, componenta aeriană, de ieri, din Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaţilor, că, nici dacă ar vrea, Ministerul Transporturilor nu ar putea demara procedura în lipsa unei cereri formale. Eu solicit în calitate de deputat acest lucru de doi ani ani de zile, dar pentru reuşita proiectului este nevoie de colaborarea activă a autorităţilor locale. De asemenea, autorităţile trebuie să anexeze cererii şi studiile existente în legătură cu acest proiect. Este vorba de un minim efort din partea preşedinţilor celor două consilii judeţene, dar fără de care acest proiect ar fi blocat pe termen nedefinit”, a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

Parlamentarul susţine că un aeroport regional în zonă ar putea deservi judeţele Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, impulsionând astfel dezvoltarea întregii regiunii. „În plus, am propus, din nou, în discuţiile pe Masterplanul de Transport ca portul Brăila să fie inclus pe harta obiectivelor finanţabile din fonduri europene, dar şi că platforma intermodală Galaţi să fie construită în comun şi cu Brăila”, a declarat deputatul de Brăila.

Rămâne de văzut dacă şefii celor două consilii judeţene îşi vor da mâna pentru a promova un astfel de proiect. Ţinând cont de modul în care au colaborat, în ultimii ani, cele două entităţi administrative, este puţin probabil ca politicienii să răspundă apelului.

Citit 7745 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Februarie 2015 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.