Preşedintele PLR Galaţi, despre Codul Fiscal: Economia românească are nevoie de terapie

Preşedintele PLR Galaţi, despre Codul Fiscal: Economia românească are nevoie de terapie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scăderea TVA este o măsura care va relansa economia şi în niciun caz nu o va destabiliza, a susţinut preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR) Galaţi, Cristian Dima, într-o conferinţă de presă la sediul partidului. Acesta este de părere că atâta timp cât proiectul de modificare a Codului Fiscal, care este încă în dezbatere, se întinde pe patru ani asigură predictibilitatea pe care oamenii de afaceri şi-o doresc.

"Propunerea noastră în Guvern este ca reducerea TVA cu patru procente să intre în vigoare din ianuarie 2016, pentru că operatorii economici sunt foarte interesaţi de predictibilitatea măsurilor fiscale şi economice, nu luăm măsurile de pe o zi pe alta, altfel s-ar produce o dezorientare în cadrul instituţiilor economice. S-a demonstrat că aportul nostru în acest guvern, deşi nu avem decât două ministere, este extrem de important. Economia românească are nevoie de terapie", a comentat Dima.

Din 2016 ar urma să fie reduse accizele pe combustibil, alcool etilic şi băuturile din fermentaţie şi să fie eliminate taxele şi impozitele pe construcţiile speciale. Totodată, din 2017, ar urma să fie reduse CASS şi CAS atât la angajatori cât şi la angajat. "Considerăm că reducerea preţului barilului de petrol şi reducerea accizelor vor duce la diminuarea costului final al motorinei şi al benzinei", a mai spus preşedintele PLR Galaţi.

Citit 1600 ori Ultima modificare Vineri, 27 Februarie 2015 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.