Afacere cu iz penal la Gârboavele? Avocaţii au constatat "nelegalitatea concesionării terenurilor"

Afacere cu iz penal la Gârboavele? Avocaţii au constatat "nelegalitatea concesionării terenurilor"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul Judeţului Galaţi trebuie să analizeze oportunitatea menţinerii contractelor cu actualii concesionari


O societate de avocaţi confirmă neregulile cu privire la concesiunile acordate de Consiliul Judeţului (CJ) în Pădurea Gârboavele! După ce auditorii Camerei de Conturi au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la concesiunile din pădurea administrată de CJ şi a pus sub semnul întrebării legalitatea contractelor încheiate cu diverse societăţi, instituţia publică a apelat la avocaţi pentru a descâlci iţele extrem de încurcate ale acestor "afaceri". Astfel, anul trecut, CJ a încheiat un contract cu Societatea Civilă de avocaţi Dumitriu, având ca obiect consultanţă juridică privind analiza legalităţii acordării concesiunilor de terenuri, drumuri, curţi, construcţii, poiene şi păduri. Potrivit conducerii CJ, "Societatea Civilă de avocaţi Dumitriu a constatat nelegalitatea concesionării terenurilor".

"S-a început foarte greu. Nu erau niciun fel de acte. Actele erau pierdute sau ascunse. Eu îi mulţumesc doamnei vice (Tania Bogdan, fost vicepreşedinte al CJ - n.r.), că dânsa a început această muncă de Sisif. Am externalizat cercetarea cu avocaţi din afară, pentru că, după părerea mea, mânăria s-a făcut şi cu oameni din instituţia noastră. Rămâne să vedem cum se va rezolva, pentru că a trecut destul timp, iar lucrurile nu sunt deloc OK", a afirmat, ieri, Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, în cadrul şedinţei extraordinare a aleşilor. Bacalbaşa a precizat că "este demenţial să fii considerat răzbunător pentru că, atunci când găseşti hoţia, trimiţi dosarele la DNA. Dacă nu trimiţi dosarele la DNA, pe de o parte eşti idiot, iar pe de altă parte eşti complice".

Ce poate face Consiliul Judeţului

Conducerea CJ Galaţi trebuie să decidă, în această perioadă, care sunt paşii pe care îi va urma pentru a rezolva acest caz, ale cărui rădăcini sunt bine înfipte în sistemul administrativ şi politic de circa 15 ani. Cel mai probabil, concesiunile de la Gârboavele vor ajunge în atenţia procurorilor.

La nivelul CJ, s-a luat în calcul şi rezilierea contractelor, însă vicepreşedintele CJ Marian Vicleanu a precizat: "Societatea de avocatură nu a ţinut cont de un aspect: persoanele fizice care au solicitat concesionarea acestor terenuri sunt proprietari pe imobile. Şi, atunci, noi cum ar trebui să procedăm? Să anulăm în instanţă aceste contracte? Chiar am stat de vorbă cu unul dintre cei care deţine un asemenea contract şi a spus da, anulaţi-l, dar plătiţi-mi investiţia. Mai mult, în 2013, Curtea de Conturi a spus să fie stabilite garanţii pentru aceste contracte, ceea ce s-a şi întâmplat. Deci, părerea mea este ca, până la şedinţa următoare, să prezentăm măsurile concrete pe care trebuie să le ducem la îndeplinire".

Subiectul concesiunilor de la Gârboavele a fost dezbătut în contextul în care conducerea CJ le-a oferit aleşilor judeţeni o informare cu privire la stadiul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Camera de Conturi.


CITEŞTE ŞI: Afaceri la umbra pădurii Consiliului Judeţului/ Ce nume grele au concesionat teren la Gârboavele

Citit 3086 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2015 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.