Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, urmărit penal (VIDEO)
Foto: Sursa foto: agerpres.ro

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, urmărit penal (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul președinte a fost miercuri, 18 martie, prezent la Parchetul General, unde a fost citat în calitate de suspect. Traian Băsescu a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în jurul orei 11,00 pentru a da declaraţii în dosarul care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de şantaj.

După mai bine de 20 de minute, Traian Băsescu a plecat de la PICCJ, iar potrivit realitatea.net, fostul președinte a refuzat să dea declarații în fața procurorilor.

Într-un comunicat al PICCJ se arată însă că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Traian Băsescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, a relatat presa centrală.

”În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului”, se arată în comunicat, citat de realitatea.net.

Sursa video: Agerpres, YouTube

Scandalul a izbucnit în 2014, atunci când Traian Băsescu i-a cerut Gabrielei Firea să nu mai discute despre pământul cumpărat de fiica sa la Nana, în județul Călărași, a relatat şi europafm.ro. I-a spus în schimb să fie mai atentă la "ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă". Fostul președinte s-a referit la Florentin Pandele, primarul din Voluntari.


Citit 1187 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2015 13:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.