Infrastructură ca după bombardament/ DN 25 are nevoie urgent de reabilitare!

Infrastructură ca după bombardament/ DN 25 are nevoie urgent de reabilitare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul trecut, s-au reparat doar opt kilometri din cei 68 ai principalului drum naţional care traversează judeţul Galaţi


Deputatul Victor Paul Dobre, copreşedintele PNL Galaţi, i-a solicitat ministrului Transporturilor, Ioan Rus, să includă DN 25 în programul de reabilitare a drumurilor naţionale, întrucât această cale de acces rutier este extrem de degradată şi se impun intervenţii de urgenţă pentru astuparea craterelor din asfalt, care le dau mari bătăi de cap şoferilor. De altfel, în ultimii ani, numeroase persoane care circulă pe drumul administrat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) au semnalat şi reclamat, în repetate rânduri, pericolele din asfalt. Numai că, până acum, autoritatea nu a demarat vreun program mai amplu de reabilitare a acestuia.

"Conform „Normelor privind încadrarea în categorii” a drumurilor naţionale (Ord. M.T. nr. 43/27.01.98), DN 25 se încadrează în categoria de drum naţional principal. Acest drum face legătura între municipiile Tecuci şi Galaţi, asigurând accesul spre DN 24 şi, în acest fel, către punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, la Albiţa. Din totalul de 68,130 km aflaţi, din punct de vedere administrativ în judeţul Galaţi, 36,580 km traversează localităţi. Astfel, se poate afirma că puţin peste jumătate din lungimea traseului se desfăsoară prin localităţi. Acest lucru implică viteze de circulaţie reduse, din cauza restricţiilor de viteză din localităţi, a trecerilor de pietoni şi a intersecţiilor cu alte căi rutiere. Actualmente, DN 25, o rută intens circulată, se află într-o stare avansată de uzură şi degradare şi nu poate răspunde corespunzător numărului semnificativ de locuitori deserviţi. În acest sens, va solicit, domnule ministru, să luaţi în considerare modernizarea DN 25 şi includerea acestuia în programul naţional de reabilitare a drumurilor naţionale”, se arată în interpelarea transmisă de liderul PNL Galaţi ministrului Ioan Rus.

Conform unei informări transmise Prefecturii Galaţi, CNADNR a reabilitat, anul trecut, prin turnarea de covoare bituminoase, doar 8,366 de kilometri ai DN 25.

La capitolul "Întreţinere curentă a reţelei DN pe timp de vară", reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale au comunicat lucrări de reparaţii a părţii carosabile pe o suprafaţă de 43.520 de metri pătraţi, lucrări de estetica traseelor pe o lungime de 286 de kilometri (adică întreaga lungime a drumurilor naţionale din judeţul Galaţi), lucrări de întreţinere a 50 de poduri şi lucrări de întreţinere a semnalizării rutiere.

La capitolul "Lucrări de întreţinere periodică a drumurilor", CNADNR a comunicat montarea a 114 indicatoare rutiere, executarea de marcaje rutiere pe o lungime de 159 de kilometri, lucrări de întreţinere a copacilor şi plantarea a altor 150 de arbori, covoare bituminoase pe DN 25 şi montarea de parapeţi de protecţie pe o lungime de 200 de metri.

Rămâne de văzut dacă reprezentanţii Ministerului Transporturilor vor da curs solicitării deputatului gălăţean.


CITEŞTE ŞI: Din groapă-n groapă/ DEZASTRU pe drumurile judeţului Galaţi. ZERO MODERNIZĂRI

Citit 2632 ori Ultima modificare Duminică, 29 Martie 2015 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.