Discursul preşedintelui României la 100 de zile de la preluarea mandatului. IATĂ ce a spus Klaus Iohannis
Foto: Sursa foto: agerpres.ro

Discursul preşedintelui României la 100 de zile de la preluarea mandatului. IATĂ ce a spus Klaus Iohannis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi seară, 31 martie, o conferinţă de presă prilejuită de împlinirea a 100 de zile de la preluarea mandatului. În speech-ul său, preşedintele a enumerat, potrivit tvr.ro, realizările sale, dar şi nemulţumirile acestei prime perioade din mandat. "Cea mai mare nemulțumire a mea în această perioadă și, trebuie să recunoaștem, cea mai mare restanță rămâne modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile justiției", a declarat şeful statului. În opinia sa, fiecare episod în care anchetele procurorilor sunt blocate în Parlament este un pas înapoi în recâştigarea încrederii publice.

Liderul de la Palatul Cotroceni plănuieşte o nouă rundă de consultări cu partidele politice, după sărbătorile pascale.

Klaus Iohannis nu se aşteaptă ca actualul guvern să devină mai eficient, dar înlocuirea acestuia este sarcina opoziţiei, a relatat şi europafm.ro. "Orice preşedinte îşi doreşte un guvern al lui, unul cu care poate să lucreze efectiv, şi formal şi informal, în toate problemele care privesc statul. Eu mi-aş fi imaginat un guvern care vrea să lucreze cu mine. Înainte să prezinte modificări semnificative la Codul Fiscal, vine la mine, le discutăm şi vedem cu le punem în practică. Asta nu s-a întâmplat, ca şi în alte chestiuni", a spus şeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat, în cadrul conferinței de presă susţinută la Palatul Cotroceni, cu privire la ultimele controale și sancțiuni ale ANAF, că "există tendința de a lucra ca pendulul, dintr-o extremă în alta". În acest sens, Iohannis a punctat faptul că fie "avem situații în care Fiscul nu se ocupă de aceste chestiuni", fie "avem situații în care Fiscul se ocupă de detalii".

Întrebat dacă consideră că acesta este drumul corect, în contextul în care ANAF a închis numeroase magazine, pentru sume derizorii, Iohannis a afirmat: "Este un pic dificil să comentez spețe foarte concrete, fără date foarte concrete. E bine să căutăm proceduri care încurajează investitorii să își ducă afacerea mai departe și nu să găsim metode prin care să închidem firme. Asta la modul general. Particular, întrebați la ANAF dacă ei cred că o țară fără firme poate să funcționeze", a afirmat șeful statului, citat de realitatea.net.

VEZI AICI ce a mai spus şeful statului, Klaus Iohannis -->> http://stiri.tvr.ro/k-iohannis-cea-mai-mare-nemultumire-a-mea-modul-in-care-parlamentul-trateaza-cererile-justitiei_58558.html


 

Citit 1063 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.