Primarul nu renunţă la declararea SITUAŢIEI DE URGENŢĂ: Discuţii la Guvern privind termoficarea Galaţiului

Primarul nu renunţă la declararea SITUAŢIEI DE URGENŢĂ: Discuţii la Guvern privind termoficarea Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Marius Stan nu a renunţat la declararea situaţiei de urgenţă privind termoficarea, şi a cerut părerea juriştilor. „În urma consultărilor, a fost identificat cadrul legal pentru instituirea situaţiei de urgenţă. Acesta este precizat de OUG 21/2004 privind sistemul naţional de management al situaţiilor de urgenţă, care stabileşte, la capitolul «tipuri de risc», şi «eşecul serviciilor de utilităţi publice». Având în vedere că societatea locală de termoficare Apaterm Galaţi a intrat în faliment, iar producătorul de agent termic Electrocentrale este în insolvenţă, falimentul fiind iminent şi în acest caz, juriştii au ajuns la concluzia că sunt întrunite condiţiile descrise de lege pentru instituirea situaţiei de urgenţă în problema termoficării. Această situaţie va fi declarată oficial după parcurgerea tuturor procedurilor legale", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galaţi.

Primarul Marius Stan va avea mâine o nouă rundă de discuții la Ministerul Energiei şi la Guvern pentru preluarea Electrocentrale Galaţi de către municipalitate, cu ştergerea tuturor datoriilor către Romgaz, lucru posibil prin adoptarea unei hotărâri de guvern. Mai mult, în situaţia Galaţiului, în ceea ce priveşte termoficarea, se află şi Bucureștiul (pe relaţia RADET-ELCEN), se precizează în comunicat.

În opinia edilului, preluarea Electrocentrale este o condiţie importantă pentru redresarea sistemului centralizat de termoficare, municipalitatea urmând să deţină controlul absolut asupra reţelei primare şi a producţiei de agent termic. Odată îndeplinită această condiţie, municipalitatea devine proprietar pe un sistem integrat de termoficare, care va cuprinde producţia, transportul, distribuţia şi furnizarea agentului termic către populaţie. "În aceste condiţii, managementul noului serviciu public de termoficare poate fi privatizat la toate nivelurile, potenţialul investitor urmând să preia managementul la toate nivelurile: producţie, transport, distribuţie, facturare şi încasare, relaţii contractuale cu clienţii, resurse umane, mentenanţă etc”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei.

Citeşte şi:

NU se întrunesc condiţiile pentru declararea SITUAŢIEI DE URGENŢĂ! Şedinţă extraordinară inutilă...

Citit 2639 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.