AFACERI IMOBILIARE/ Ce terenuri vinde Primăria Galaţi şi la ce preţ

AFACERI IMOBILIARE/ Ce terenuri vinde Primăria Galaţi şi la ce preţ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cea mai scumpă este vânzarea suprafeţei de sub fostul restaurant Hilton, din Piaţa Centrală

Pentru că Regulamentul de vânzare a unor categorii de terenuri proprietatea privată a municipiului prevede că se pot vinde prin atribuire directă suprafeţele pe care sunt edificate construcţii, aleşii locali au votat, la ultima şedinţă, nu mai puţin de trei vânzări pentru care solicitanţii au aşteptat ani de zile. Nu mai puţin de 296.822 euro va încasa Primăria Galaţi din vânzarea unor terenuri aflate sub construcţii

155 de euro metrul pătrat

Aleşii locali au aprobat vânzarea terenului de 396,55 metri pătraţi, situat pe strada Tecuci nr. 61 (Tecuci colţ cu Columb) cu preţul de 155 de euro pe metru pătrat, fără TVA. Cumpărătoarea este Angelica Popa, proprietara construcţiei (fostul restaurant Hilton din Piaţa Centrală) edificate pe terenul închiriat. Conform contractului chiria pe teren a fost de 2.934 de lei pe lună. Trebuie spus că acela care a solicitat vânzarea, în 2011, este soţul ei, care între timp a decedat, iar Angelica Popa a revenit, în 2014, la cererea depusă de acesta.

111 euro pe metru pătrat

Nu mai puţin de 111 euro pe metru pătrat fără TVA va plăti gălăţeanca Maria Ghibu pentru a cumpăra terenul de 13,61 metri pătraţi situat pe strada Anul Revoluţiei 1848 nr. 70 (la intersecţia cu strada Libertăţii). Potrivit documentelor, gălăţeanca, în calitate de proprietară a construcţiei edificate pe terenul concesionat (o scară metalică exterioară ce asigură accesul la etajul unei spălătorii auto), a solicitat în martie 2010 cumpărarea terenului aflat în continuarea proprietăţii moştenite şi a revenit la cererea iniţială în august 2013. Până acum a plătit o chirie - teren, căi de acces şi peluze - de 6,12 lei pe lună.

37 de euro metrul pătrat

Aleşii au fost de acord şi cu vânzarea cu preţul de 37 de euro pe metru pătrat, fără TVA, a terenului de 444 mp, situat pe strada Calea Prutului nr.17, către SC Germa Impex SRL. Societatea deţine terenul de sub construcţiile proprietate plus trotuarul de protecţie al acestora, pe baza unui contract de închiriere, şi a solicitat cumpărarea în septembrie 2013. Trebuie spus că preţurile au fost stabilite prin evaluări de către Serviciul Geo Topo Cad Expert, iar cheltuielile ocazionate cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare vor fi suportate de către cumpărător.

Lotizat în vederea vânzării

După ce au amânat de trei ori luarea acestei decizii, consilierii au aprobat dezmembrarea terenului în suprafaţă de 2.055 metri pătraţi situat în Cartierul Ţiglina I, pe strada Saturn nr. 32 în patru loturi. Potrivit Primăriei, măsura a fost luată pentru că se doreşte vânzarea unei bucăţi din terenul respectiv. Este vorba de o suprafaţă de 1.587 metri pătraţi pe care a hotărât încă de anul trecut să o vândă societăţii RCS&RDS, la preţul de 137 de euro pe metru pătrat. Potrivit documentelor, firma a cerut încă din 2013 cumpărarea acestei suprafeţe de sub construcţia a cărei proprietară este. RCS&RDS deţine cu contract de închiriere toată suprafaţa de 2.055 de metri pătraţi, dar doreşte să cumpere doar 1.587 metri pătraţi, iar pentru restul să plătească în continuare chirie.

Citeşte şi: Ce n-a vândut Nicolae, VINDE primarul Stan. CÂT COSTĂ metrul pătrat de parcare, spaţiu verde şi trotuar

Citit 6535 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.