Ce face Primăria cu 10 HECTARE de teren din Galaţi

Ce face Primăria cu 10 HECTARE de teren din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi i-am solicitat Primăriei Galaţi, de două ori până acum, să ne informeze, în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, care sunt imobilele revendicate din oraş, municipalitatea ne-a refuzat. Motivul? A susţinut că revendicările sunt personale, iar regimul folosirii datelor personale împiedică acest lucru. Asta în ciuda faptului că noi nu voiam lista revendicatorilor, ci a imobilelor! Dacă nu ştim ce anume ar putea fi retrocedat în Galaţi, vă putem spune, însă, ce le-ar putea fi oferit în compensare revendicatorilor.

Votate de Consiliul Local

La recenta şedinţă ordinară a Consiliului Local, la propunerea primarului Marius Stan, nu mai puţin de zece hectare din municipiul Galaţi au fost trecute în acest scop, din domeniul public, în cel privat. Aleşii au aprobat, mai întâi, trecerea din proprietatea publică în proprietatea privată a municipiului Galaţi a terenului în suprafaţă de 31.427 metri pătraţi, situat pe strada Constantin Levaditti nr. 18. Ulterior, au votat şi transferul din public în privat a unei suprafeţe uriaşe – 69.340 de metri pătraţi, de pe strada Drumul Viilor nr. 99.

Obligaţie legală

La cererea consilierului local independent Alin Mihai, primarul Marius Stan a explicat motivul trecerii acestor suprafeţe mari din domeniul public în cel privat. „Cele două terenuri sunt cu destinaţie specială pentru cei care au deja hotărâri pentru retrocedări prin compensare. Prin lege suntem obligaţi la transparenţă, trebuie să avem afişat şi la Primărie terenurile care sunt destinate acestui scop, lucru pe care îl vom face şi cu cele două terenuri după ce vor fi validate hotărârile”, a explicat Marius Stan.

Potrivit Legii 10 din 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, primarii sunt obligaţi să afişeze lunar un tabel care să cuprindă bunurile disponibile pe care le pot oferi în compensare, în cazul imobilelor a căror restituire în natură nu este posibilă. Imobilele vor putea fi atribuite ca măsură reparatorie persoanelor îndreptăţite la restituire.

Citit 2671 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2015 14:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.