Ce face Tecuciul cu zece milioane de euro
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Ce face Tecuciul cu zece milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de zece milioane de euro este, potrivit primarului municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel, valoarea însumată a celor patru proiecte europene aflate în derulare, dintre care trei sunt aproape de linia de finiş.

Prima investiţie ar putea fi inaugurată pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, ziua patronului spiritual al Tecuciului. Este vorba de Casa "Teodor Cincu", clădire care adăposteşte Muzeul Mixt, restaurată cu fonduri europene.

Tot cu finanţare UE a fost modernizat şi Parcul Dendrologic de la intrarea în Tecuci, care va deveni zonă de agrement şi care va primi un nume nou: Parcul Tineretului. Aici, tecucenii vor găsi un loc de relaxare, de linişte, plimbare şi sport, iar elevii de la liceele cu specific agricol vor putea desfăşura activităţi de cercetare.

Fondurile europene au permis şi monitorizarea video a unuia dintre cele mai nesigure zone tecucene, cartierul CFR.

Până la finele anului trebuie finalizat cel de-al patrulea proiect cu finanţare europeană, care vizează reabilitarea întregii infrastructuri din zona de sud a Tecuciului, fosta zonă industrială, care cuprinde şi cartierul Tineretului. Pe lângă înlocuirea reţelelor de apă, de apă uzată şi asfaltare, în cadrul acestui proiect sunt incluse şi străzile Bradului şi Lăpuşneanu, care nu erau racordate la apă, canalizare şi nici asfaltate, lucrările fiind executate de firma Tancrad.


Citit 2478 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Aprilie 2015 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.