ÎNCEPE CONSTRUCŢIA celui de-al doilea CARTIER de locuinţe sociale. CÂT COSTĂ CONTRACTUL
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

ÎNCEPE CONSTRUCŢIA celui de-al doilea CARTIER de locuinţe sociale. CÂT COSTĂ CONTRACTUL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cele 456 de apartamente din Drumul Viilor ar trebui să fie gata în martie 2016


Aproximativ 27,2 milioane de lei, TVA inclus, de la bugetul local, va plăti Primăria Galaţi pentru construcţia celui de-al doilea cartier de locuinţe sociale, pe strada Drumul Viilor nr. 8. Proiectarea şi execuţia au fost adjudecate de SC Conest SA Iaşi, în asociere cu Expert Instal Construct SA Iaşi. Campusul este similar celui pe care Vega îl construieşte în Micro 17, unde în toamnă trebue să fie gata 756 de apartamente cu una, două şi trei camere, investiţie de peste 51 milioane de lei.

Cartierul Drumul Viilor va fi compus din opt blocuri cu parter şi două etaje. Vor fi 216 unităţi de cazare cu o cameră, 192 cu două camere şi 48 cu trei camere. Cartierul va avea 78 locuri de parcare, un teren de sport, un magazin de tip economat, un sediu al Poliţiei Locale şi un punct de prim-ajutor.

"În total, vom avea peste 1.200 de unităţi de cazare noi, care, cred eu, vor rezolva toate problemele actuale de spaţiu locativ. La finalizarea celor două proiecte de investiţii, vom putea răspunde tuturor cererilor de locuinţe sociale şi vom avea posibilitatea să dăm locuinţe şi tinerilor medici, profesori, militari, oameni de cultură, sportivi, care, prin activitatea lor, fac performanţă pentru Galaţi", a declarat primarul Marius Stan.

Modelul celor două cartiere sociale este preluat de la Constanţa, cu deosebirea că, locuinţele noastre, spre deosebire de cele construite de Radu Mazăre, vor avea, pentru un plus de confort, şi balcoane tronsonale.

Durata totală a contractului este de zece luni, o lună şi jumătate fiind alocate proiectării şi opt luni şi jumătate execuţiei. Se estimează că lucrările vor fi finalizate în luna martie 2016.


CITEŞTE ŞI: INVESTITIE de 6,6 milioane de lei/ ENERGIE ELECTRICĂ pentru LOCUINŢELE SOCIALE din Micro 17

Citit 5351 ori Ultima modificare Luni, 20 Aprilie 2015 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.