ABSURD DE GALAŢI/ Păduche la păduche şi şomajul la şomaj trage

ABSURD DE GALAŢI/ Păduche la păduche şi şomajul la şomaj trage
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde pe care autorităţile ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Ce-i (mai) trebuia unui oraş care are deja de toate: şosele şi trotuare găurite, frig în case, câini maidanezi pe străzi şi apă caldă sistată pe termen (ne)determinat? Nişte şomeri în plus, ca şi când nu ar fi fost de ajuns cei deja existenţi. Mai exact, vorbim de o tranşă nouă de oameni rămaşi fără pâine după ce au muncit la Apaterm.

Paradoxul este că oamenii care acum au rămas fără un viitor sigur, ci doar cu multe întrebări, sunt cei care chiar au muncit, în condiţii deloc civilizate, în canale, printre şobolani, ca să ţină în viaţă un sistem de distribuţie a termoficării, pe care alţii l-au pus pe năsălie. Cei care mai au, în prezent, un loc de muncă sunt oamenii de la birouri, preluaţi de administratorul special al firmei falimentare, care se ocupă de colectarea datoriilor şi de hârtii, adică exact ceea ce făceau şi înainte. Aleşii locali au refuzat preluarea lor pe societatea moştenitoare a Apaterm, Calorgal. Într-un fel, e corectă şi firească motivaţia: de ce să fie plătiţi, dacă tot nu au activitate! Numai că, pentru ca sistemul de distribuţie a apei calde şi căldurii să poată fi repornit în toamnă, el trebuie să fie menţinut în stare de funcţionare, are nevoie de revizii, de reparaţii, de pază! Pentru că, spun oamenii din interior, mai periculos decât furtul bunurilor rămase de luat, cum ar fi contorii, este distrugerea a ceea ce a mai rămas!

Până una alta, însă, pentru că banul la ban trage şi păduchele la păduche, şomajul din Galaţi a atras un alt contingent de şomeri. Absurd, dar adevărat.

Citeşte şi:

ABSURD DE GALAŢI/ Cât timp se scurge până se fac guri de scurgere?

Citit 1645 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Aprilie 2015 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.