Modificări pentru branşarea individuală la apă rece: Regulamentul Apă Canal a fost APROBAT

Modificări pentru branşarea individuală la apă rece: Regulamentul Apă Canal a fost APROBAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul Regulament al serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare a fost aprobat, ieri, în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare (ADI) Serviciul Regional Apă Galaţi. Deşi proiectul nu fusese trecut pe ordinea de zi a întrunirii, acesta a fost introdus, în final, la secţiunea "Diverse" şi a primit undă verde. Concret, Apă Canal a operat în normele serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare trei modificări, care, potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii, Cornelia Arnăutu, reglementează posibilitatea încheierii de contracte individuale cu gălăţenii.

Apă Canal a eliminat o prevedere conform căreia (art. 132, al 4, lit. l) "Repartitoarele de costuri se montează după contorul de branşament, fie în interiorul condominiului într-un spaţiu tehnic special amenajat pe instalaţia comună (subsol), fie în nişe, amplasate pe casa scării, la intrarea în fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuinţă (…)". A fost păstrată, în schimb, menţiunea că „În cazul imobilelor condominiale existente, individualizarea consumurilor de apă rece în vederea repartizării pe proprietăţi/apartamente individuale a costurilor aferente se realizează (…) astfel: prin contoare individuale montate pe racordul propriu la intrarea în fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie (în cazul distribuţiei interioare orizontale); cu ajutorul repartitoarelor de costuri montate pe racordurile aparatelor şi dispozitivelor de consum aferente fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie (în cazul distribuţiei interioare verticale)".

Modificări au fost aduse şi art. 223, operatorul eliminând litera f, care preciza: "Contractele individuale de furnizare perfectate cu proprietarii de apartamente din condominii care au realizat branşamente distincte de instalaţia blocului, racordate în amonte de contorul de branşament al condominiului, vor fi reziliate până la 31.12.2014 (...)".

A suferit modificări şi art. 225, astfel încât contractele de branşare/racordare individuală să poată fi aplicate şi în cazul persoanelor fizice care locuiesc în cadrul unui condominiu. Până acum, regulamentul făcea referire, în cazul acestui articol, doar la cele care „nu locuiesc în cadrul unui condominiu”.

Regulamentul Apă Canal poate fi consultat aici -->> http://www.apa-canal.ro/images/regulament%20al%20serviciului%20public%20de%20alimentare%20cu%20apa%20si%20de%20canalizare_2013_2.pdf


 

Citit 6160 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Aprilie 2015 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.