S-au aprobat DEMOLĂRILE din Ancora şi Traian! EXPROPRIERI votate la cererea primarului Marius Stan

S-au aprobat DEMOLĂRILE din Ancora şi Traian! EXPROPRIERI votate la cererea primarului Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lucrările de modernizare de pe strada Traian sunt în întârziere, dar se pregătesc demolările pentru lărgirea arterei * În Complexul Ancora, se vor demola garajele rămase şi se va construi o arteră de legătură


La solicitarea primarului Marius Stan, aleşii locali, reuniţi joi în şedinţă ordinară, au acceptat să introducă pe ordinea de zi şi să voteze două proiecte privind exproprierile din Complexul Ancora şi de pe strada Traian. Fără a vedea documentele în sine, aleşii au aprobat "declanşarea procedurii de expropriere a unor imobile în vederea realizării lucrărilor de amenajare arteră de legătură între strada Alexandru Lăpuşneanu - strada Roşiori, Mazepa I". Tot cu 18 voturi "pentru", consilierii au aprobat şi "declanşarea procedurii de expropriere a unor imobile în vederea realizării lucrărilor de amenajare a străzii Traian". Singurul care s-a împotrivit a fost consilierul PLR Cristian Dima, care a părăsit şedinţa înainte de votul acestor proiecte de hotărâre.

Conflict

"Avem două gropi în Galaţi pe care le ocolim de ani de zile, nu reuşim să încheiem o stradă, am stat un an pentru o sută de metri de cale de rulare pentru tramvai, şi acum ne propunem să intrăm într-un proces interminabil de demolare a unor imobile şi de preluare din curţile oamenilor a unor suprafeţe. Eu am anunţat că mă voi retrage din şedinţă!", a declarat Cristian Dima.

Primarul s-a enervat şi i-a reproşat că face un exerciţiu de imagine: "Haideţi să lăsăm populismele, că parcă suntem în campanie. Cine poate să conteste o investiţie de 11 milioane de euro, care înseamnă strada Traian, de la Metro până în Piaţă? Ai voie să îţi permiţi tu, autoritate publică, să nu gândeşti să lărgeşti pe patru benzi, să ai continuitate, să te duci pe strada Sfântul Spiridon, unde încap două căruţe forţat?".

În absenţa lui Dima, deciziile privind exproprierile au fost aprobate.

Scopul deciziilor

Marius Stan a declarat că scopul hotărârilor votate este de a finaliza lucrări edilitare necesare Galaţiului. "Am început în Ancora demolarea şi ne-am lovit de actele de proprietate asupra terenului ale unor posesori de garaje şi a trebuit să facem procedurile legale. Da, a durat mult, putea să dureze şi mai mult, dar vom acţiona în regim de urgenţă acolo, odată cu adoptarea acelei hotărâri", a precizat primarul.

Odată cu artera de legătură între străzile Lăpuşneanu şi Roşiori se va realiza şi parcarea pentru care s-a început demolarea garajelor. "Exproprierea pe strada Traian este mai de lungă durată. Înseamnă evaluarea exactă, corectă, a fiecărei proprietăţi pe care o vom expropria. Nu ne împiedică o eventuală contestaţie a unui proprietar de acolo să continuăm procesul de expropriere şi demolare. Ştiu că e neplăcut pentru cei de-acolo, ne cerem scuze, dar cred că cerinţele oraşului trebuie să primeze: fluidizarea traficului pe patru benzi de la Metro până în Faleză şi ieşirea prin drumul pe patru benzi pe care îl vom face prin curtea Poliţiei de Frontieră", a precizat Stan.

Întrebat dacă lucrările începute deja pe strada Traian sunt în grafic, primarul a admis că nu: "Lucrările de pe Traian sunt oarecum în grafic, avem şi firme care şi-au depăşit termenele şi vor suporta consecinţele contractului pe care l-au semnat".

Aşa cum v-am informat, Primăria a plătit 129.300 de lei firmelor Bodo Invest SRL şi Proiect SRL pentru elaborarea planurilor urbanistice din Ancora şi Traian, pentru stabilirea în fiecare caz a coridorului de expropriere şi a listei proprietarilor care vor fi afectaţi.

 

Citit 5346 ori Ultima modificare Duminică, 03 Mai 2015 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.