Reabilitarea DN 25 se "coace" pe hârtie din 2009/ Şoferii însă aşteaptă fapte, nu vorbe

Reabilitarea DN 25 se "coace" pe hârtie din 2009/ Şoferii însă aşteaptă fapte, nu vorbe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un studiu de fezabilitate pentru un proiect ce vizează modernizarea drumului naţional DN 25, care le face viaţa un iad şoferilor, din cauza stării avansate de degradare, a fost elaborat în urmă cu mai bine de şase ani, numai că nici până astăzi autorităţile nu au reuşit să reabiliteze calea de acces rutier.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a oferit un răspuns interpelării deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, care a solicitat includerea principalului drum naţional din judeţul Galaţi în programul naţional de reabilitare a drumurilor naţionale. În răspunsul oferit, şeful de la Transporturi nu doar că nu avansează vreun termen de demarare şi finalizare a lucrărilor, dar nici nu spune dacă acestea se vor realiza vreodată.

Iată cum sună comunicarea semnată de ministrul Transporturilor, care îi bagă şi mai mult în ceaţă pe şoferii gălăţeni. "Creşterea traficului pe acest traseu a impus luarea unor măsuri pentru sporirea capacităţii de circulaţie, a fluenţei traficului şi a sporirii siguranţei circulaţiei rutiere. Astfel, pentru drumul naţional DN 25, s-a elaborat de către SC Consitrans SRL Bucureşti studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Modernizarea DN 25 Tecuci - Şendreni km 0+000/68+130". Indicatorii tehnico-economici s-au aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 506/28.04.2009, valoarea investiţiei fiind de 329.570.000 de lei (cu TVA). De asemenea, în acelaşi contract, s-au întocmit şi expertize tehnice pentru toate podurile şi pasajele de pe traseul drumului naţional DN 25. Proiectul prevede, printre altele, lărgirea platformei, repararea şi consolidarea podurilor, prin aducerea lor la clasa E de încărcare, reparare sau înlocuire podeţe, redimensionare sistem rutier pentru vehicule cu sarcina pe osie de 11,5 tone, îmbunătăţirea elementelor geometrice ale drumului şi sporirea confortului de trafic, reparare şanţuri şi rigole", precizează conducerea Ministerului Transporturilor, în adresa transmisă parlamentarului de Galaţi.

În aceste condiţii, şoferilor le rămâne doar să spere că, în viitorul apropiat, autorităţile centrale îşi vor revizui politica şi strategia de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii, astfel încât şi în zona Moldovei să fie direcţionate sume importante de bani pentru creşterea siguranţei şi confortului pe drumurile publice.

Este drept că, pentru a reuşi să devenim vizibili, avem nevoie ca reprezentanţii gălăţenilor din Legislativ, dar şi de la vârful administraţiei locale să facă front comun şi să lucreze în interesul comunităţii, nu doar la nivel declarativ.

Citit 1599 ori Ultima modificare Duminică, 03 Mai 2015 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.