Încă NU SE ŞTIE data la care va fi DESCHIS PARCUL ZOO. Doi ani de amânări şi promisiuni!
Foto: Foto arhivă Viaţa liberă: Bogdan Codrescu

Încă NU SE ŞTIE data la care va fi DESCHIS PARCUL ZOO. Doi ani de amânări şi promisiuni!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Deşi ar fi trebuit finalizată în luna august a anului 2013, adică în urmă cu aproape doi ani de zile, Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele încă are lacătul pe porţi pentru gălăţeni. Autorităţile nu pot spune data la care va fi redeschis publicului Parcul Zoo, întrucât în incinta grădinii încă mai este nevoie de o serie de lucrări la adăposturile unora dintre animalele găzduite, printre altele. Săptămâna trecută, aleşii judeţeni ai Galaţiului şi-au dat votul pentru un proiect de hotărâre ce viza aprobarea Studiului de fezabilitate nr. 148/2015, Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie nr. 149/2015, pentru obiectivul de investiţie „Amenajare Grădina Zoologică – Pădurea Gârboavele – Judeţul Galaţi”.

„Prin această investiţie se urmăreşte realizarea unor lucrări de amenajări sau ambientări a unor amplasamente care să permită adăpostirea unor specii noi de animale şi păsări în cadrul Grădinii Zoologice, asigurând condiţii pentru deschiderea spre vizitare publică cât mai curând posibil. Fondurile necesare realizării investiţiei vor fi alocate la rectificarea bugetului local al Consiliului Judeţului Galaţi”, se arată în expunerea de motive a proiectului adoptat de aleşi.

Practic, este vorba de o serie de împrejmuiri pentru păsările acvatice, iepuri, porci vietnamezi, păsări domestice, porumbei, precum şi pentru zona de carantină şi cea destinată separării zonei administrative de cea pentru accesul vizitatorilor. Conform conducerii CJ, costul total al investiţiei este de 441.910 lei.

Deşi în toamna anului trecut, conform autorităţilor, ar fi mai fost nevoie doar de construcţia gardului pentru ca grădina să poată primi vizitatori din primăvara acestui an, iată că termenul de redeschidere a Parcului Zoo este, din nou, decalat. Recent, într-o şedinţă a aleşilor judeţeni, preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, spunea că speră ca Grădina Zoologică să fie redeschisă pe data de 1 iunie.

Ţinând cont de faptul că în incinta Zoo încă mai sunt necesare lucrări, este greu de crezut că la acea dată investiţiile programate vor fi şi duse la bun sfârşit. Chiar dacă însă lucrările se finalizează la sfârşitul acestei luni, fără autorizaţie din partea Agenţiei de Mediu Parcul Zoo nu va putea funcţiona.

Potrivit reprezentanţilor Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, documentaţia a fost depusă, aflându-se în studiu la acest moment, şi se mai aşteaptă doar unda verde din partea instituţiei de mediu.


CITEŞTE ŞI: CONCESIUNILE de la GÂRBOAVELE, în atenţia procurorilor gălăţeni

Citit 7722 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 09:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.