Ce spune deputatul PSD Florin Pâslaru despre propunera legislativă CONTROVERSATĂ de modificare a CODULUI PENAL

Ce spune deputatul PSD Florin Pâslaru despre propunera legislativă CONTROVERSATĂ de modificare a CODULUI PENAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PSD Florin Pâslaru este, potrivit HotNews, unul dintre cei 10 parlamentari care au iniţiat o propunere legislativă extrem de controversată de modificare a Codului de Procedură Penală şi a Codului Penal, aspru criticată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dar şi de societatea civilă.

Proiectul, care a fost depus la începutul lunii aprilie la Senat, potrivit HotNews, îi lasă pe procurori fără o serie de instrumente de anchetă, îngreunează obţinerea denunţurilor, face mai dificilă arestarea şi reţinerea, reduce termenele de prescripţie şi introduce o nouă infractiune: abuzul de putere al organelor judiciare. Direcţia Naţională Anticorupţie a formulat deja un punct de vedere pe care l-a transmis Ministerului Justiţiei, în legătură cu proiectul de lege pe care cei 10 deputaţi încearcă să îl promoveze, în care arată, printre altele, că „propunerea urmăreşte limitarea capacităţii investigative a organelor de urmărire penală”.

Deşi numele său şi semnătura apar în expunerea de motive a controversatului proiect de lege, deputatul gălăţean Florin Pâslaru susţine că „este o eroare cu semnătura mea şi vor trebui să dea dezminţire”, făcând referire la articolele apărute în publicaţiile centrale. Totuşi, parlamentarul a afirmat că „legea, pe fond, este bună”, semn că susţine o asemenea iniţiativă legislativă. „Voi spune mai multe când voi veni la Galaţi. Acum sunt în plen, la vot final”, ne-a spus, miercuri, social-democratul.

Vezi aici PROPUNEREA LEGISLATIVĂ

şi EXPUNEREA DE MOTIVE a acesteia

Citit 1995 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.