Cum puteţi scăpa de COZILE de la Apă Canal/ VEŞTI BUNE pentru cei care vor să se BRANŞEZE INDIVIDUAL

Cum puteţi scăpa de COZILE de la Apă Canal/ VEŞTI BUNE pentru cei care vor să se BRANŞEZE INDIVIDUAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care aleg să evadeze din sistemul „la comun”, prin contorizare individuală, nu vor mai fi nevoiţi să-şi piardă timpul stând la cozi interminabile la Apă Canal pentru obţinerea cererilor şi adeverinţelor tip, pe care trebuie să le completeze şi să le ataşeze la dosare. Mai mulţi cititori ai „Vieţii libere” ne-au semnalat înghesuiala de la ghişeele sediului societăţii şi au venit cu propunerea ca Apă Canal să posteze pe pagina web a companiei cererile, adeverinţele, dar şi formularele pe care oamenii trebuie să le completeze. Doleanţele gălăţenilor nu au rămas fără ecou, astfel că, în cursul acestei săptămâni, pe site-ul operatorului de apă rece şi canalizare va fi creat un modul care va conţine toate datele şi formularele necesare pentru branşamentul individual la apă rece, ne-a declarat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal.

Ieri, societatea înregistra nu mai puţin de 3.400 de solicitări de avize pentru branşament individual. Zilnic, conform Corneliei Arnăutu, sunt depuse între 120 şi 150 de astfel de cereri.

Reamintim că Apă Canal s-a trezit, în cel de-al doisprezecelea ceas, la realitate şi a dat oficial liber la branşări individuale pentru gălăţenii care, deşi cu plata la zi a utilităţilor, sunt obligaţi să suporte un trai de mizerie, fără apă potabilă la robinete, din cauza datoriilor acumulate de unii dintre vecinii de scară. Regulamentul serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare a fost modificat în acest sens, în cursul lunii aprilie.

Primul pas pentru a beneficia de branşare individuală îl reprezintă obţinerea Avizului pentru contorizare individuală. În acest sens este nevoie de o cerere tip de la Serviciul Relaţii cu Publicul al Apă Canal, documentaţie tehnică pentru contorizare individuală (în două exemplare), pe care o obţineţi de la orice proiectant de specialitate, actul de vânzare-cumpărare al apartamentului (copie), actul de identitate al titularului contractului apartamentului (copie), adeverinţă tip eliberată de asociaţia de proprietari din care faceţi parte, semnată de preşedinte şi administrator, cu numele în clar şi ştampila (un exemplar) şi un document de montare centrală sau boiler (dacă este cazul).

După obţinerea avizului, urmează contractul, pentru care aveţi nevoie de cerere-tip de la Serviciul Vânzări-Contracte, actul de vânzare cumpărare al apartamentului (copie), actul de identitate al titularului contractului (copie), adeverinţă tip eliberată de asociaţia de proprietari, document de montare centrală sau boiler (dacă este cazul) şi Avizul de contorizare individuală eliberat de Apă Canal (copie). Documentele se depun la Serviciul Vânzări - Contracte.

Citit 6243 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.