Cum şi-a propus PRIMĂRIA Galaţi să SALVEZE FALEZA (FOTO)
Foto: Foto: Corina Dobre, Monica Zanet

Cum şi-a propus PRIMĂRIA Galaţi să SALVEZE FALEZA (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel puţin 38 de milioane de euro, conform estimărilor municipalităţii, ar trebui să investească Primăria Galaţi pentru consolidarea Falezei Dunării. Cum „puşculiţa” autorităţilor locale nu este atât de generoasă, conducerea municipalităţii intenţionează să acceseze fonduri europene pentru finanţarea proiectului. „Primăria municipiului Galaţi a inclus proiectul de consolidare a falezei Dunării pe lista de priorităţi pentru atragerea de finanţări europene în exerciţiul bugetar comunitar 2015-2020”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Parteneriat cu „Apele Române”

La nivelul Primăriei se vorbeşte despre o asociere cu Administraţia Naţională „Apele Române”, care ar putea să sporească şansele municipalităţii de a deveni eligibilă pentru finanţare. Conform reprezentanţilor Primăriei, primarul Marius Stan a purtat deja o serie de discuţii pe această temă cu directorul general al sediului central al Apelor Române, iar autorităţile aşteaptă acum ghidurile de finanţare ale Uniunii Europene pentru a se lămuri cu privire la condiţiile obligatorii de eligibilitate.

Reamintim că Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” a ţinut să tragă, de curând, un nou semnal de alarmă cu privire la surpările şi tasările de pe Faleza Dunării şi a cerut municipalităţii să demareze lucrările de consolidare a taluzului.

De-a lungul anilor însă şi regretatul prof. dr. ing. Octavian Coşovliu, unul dintre specialiştii de marcă ai zonei noastre, a cerut autorităţilor locale să se implice pentru salvarea malului Dunării. Dacă cei care s-au perindat la putere în ultimii 20 de ani i-ar fi urmat sfaturile şi ar fi ţinut cont de studiile pe care le-a elaborat gratuit în acest sens (pe care de altfel le-a pus la dispoziţia autorităţilor locale, dar care au rămas în sertare), acum Faleza Dunării ar fi fost stabilă şi, poate, aspectul ei ar fi fost cu mult îmbunătăţit.

Aşa cum v-am informat în luna februarie, Primăria a prevăzut în bugetul din acest an doar 100.000 de lei la capitolul „consolidarea falezei”, sumă necesară pentru actualizarea studiului de fezabilitate realizat în anul 2000. Anul trecut, Primăria a plătit 347.000 de lei cu TVA pentru studiul şi expertiza hidrogeotehnică privind Faleza Dunării - zona Bulevardului Marii Uniri, Parcul La Elice şi zona blocurilor P - realizate de Academia Română şi de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.


CITEŞTE ŞI: UNDE şi CUM se va mai putea CONSTRUI PE FALEZA din Galaţi, după ce s-a LIMITAT ÎNĂLŢIMEA IMOBILELOR

Citit 6354 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.