BILA ALBĂ - BILA NEAGRĂ/ Dragi gălăţeni, nu mai votaţi penali, epave şi şarlatani!

BILA ALBĂ - BILA NEAGRĂ/ Dragi gălăţeni, nu mai votaţi penali, epave şi şarlatani!
Evaluaţi acest articol
(43 voturi)

În această săptămână, o bilă neagră gigant se rostogoleşte către capii din administraţie şi politicienii din Parlament! Anul viitor, partidele îşi vor îndrepta, din nou, atenţia către cetăţeni, cărora le vor cere să iasă la vot. Ne aşteaptă două scrutinuri extrem de importante: alegerile locale şi cele parlamentare.

Mesajele şi proiectele (dacă vor fi) pe care vi le vor flutura în faţă sunt mai puţin importante în acest moment. Cu adevărat important este ca dumneavoastră, dragi gălăţeni, să nu vă mai lăsaţi păcăliţi! Ascultaţi, analizaţi, cântăriţi şi abia apoi puneţi ştampila pe buletinul de vot. Starea jalnică în care se zbate judeţul nostru, şomajul care a atins cote alarmante, lipsa investiţiilor, a unei infrastructuri care să ne lege de restul ţării, lipsa apei, a căldurii, a unui trai decent pentru fiecare dintre noi reprezintă chiar rezultatul impasibilităţii, al iresponsabilităţii, al incompetenţei, lipsei de preocupare şi de interes ale multora dintre cei pe care noi, prin vot, i-am trimis să ne reprezinte în administraţie şi Parlament.

Ce au făcut aleşii noştri pentru comunitatea din care provin şi cum au reprezentat interesele oamenilor sunt întrebări la care fiecare dintre dumneavoastră poate oferi un răspuns. Cei mai mulţi dintre parlamentarii noştri nu s-au remarcat cu mai nimic bun în plan local şi naţional, dar au grijă, de câteva luni încoace, mai mult sau mai puţin vizibil, să „croşeteze” tot felul de proiecte de legi prin care să se pună la adăpost de Justiţie şi să încerce să pună frână acţiunilor procurorilor . Unii dintre ei, penali cu acte în regulă, alţii suspecţi, al căror nume se leagă de numeroase afaceri controversate.

Lipsa unei reacţii ferme din partea societăţii civile nu face altceva decât să îi încurajeze şi să îi determine să persiste în greşeală. Treziţi-vă, oameni buni, şi învăţaţi să vă apăraţi interesele! Învăţaţi să reacţionaţi când aşa-zişii politicieni şterg pe jos cu voi, cu viitorul copiilor voştri, cu Justiţia, cu viaţa şi demnitatea voastră! Dragi gălăţeni, nu mai votaţi penali, epave şi şarlatani!

O bilă albă primesc gălăţenii care au realizat că pentru a încerca să schimbe ceva nu este de ajuns doar a comenta, zi de zi, la scara blocului, pe reţelele de socializare sau la şuetele cu prietenii. Ce-i drept, protestul de sâmbătă, de la Galaţi, a fost unul timid, în comparaţie cu cele ale bucureştenilor sau clujenilor. Dar poate fi un început.


CITEŞTE ŞI: Galaţiul se scufundă, un parc plutitor, vă rog!

Citit 29595 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2015 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.