TOPUL SALARIILOR/ Cu cât este plătit Marius Stan şi cine câştigă mai bine ca el în Primărie

TOPUL SALARIILOR/ Cu cât este plătit Marius Stan şi cine câştigă mai bine ca el în Primărie
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"Sunt plătiţi din banii noştri!", este gândul care ne vine în minte atunci când judecăm activitatea şefilor din administraţia locală. Pentru a avea o imagine cât mai clară a modului în care sunt plătiţi cei care formează conducerea oraşului - primarul Marius Stan şi echipa din jurul său - am cerut Primăriei municipiului Galaţi să ne furnizeze, în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, date despre cuantumul net al veniturilor lunare obţinute de aceştia. Iată, în continuare, topul salariilor din Primăria Galaţi.

Cele mai mari venituri

Cel mai bine plătit şef din Primărie rămâne, în continuare, administratorul public al oraşului, Aurel Vlaicu. Cuantumul net al salariului city-managerului municipiului Galaţi este de 6.759 de lei. Trebuie spus, însă, că, potrivit informaţiilor furnizate de Primărie acum un an, Vlaicu încasase, în aprilie 2014, un salariu net de 7.110 lei.

Următorul în topul salariilor este directorul general al Direcţiei Generale Buget Finanţe, economistul Daniel Stadoleanu. Cuantumul net al salariului său este de 6.510 lei, mai mare decât suma încasată în aprilie 2014, de 4.628 de lei.

Pe locul al treilea în top se află secretarul municipiului Galaţi, Radu Kovacs, cuantumul net al salariului său fiind de 6.222 de lei. Anul trecut, pe vremea asta, Kovacs avea o retribuţie de doar 3.843 de lei. Potrivit Primăriei, noul salariu este obţinut în instanţă, conform unei sentinţe civile şi a hotărârii Curţii de Apel Galaţi, ambele rămase definitive şi irevocabile.

Salarii de mijloc

Conform Primăriei, cuantumul net al salariului ex-directorului interimar al Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice, Marian Petre, este de 4.760 de lei. Nu se poate să nu remarcăm că acesta este mai bine plătit decât fostul său şef, directorul general Radu Dinu, care, în aprilie 2014, avea un salariu de doar 2.494 de lei.

Directorul general al Direcţiei Generale de Dezvoltare, Adrian Bucur, este plătit cu un salariu net de 4.602 lei, cu doar 300 de lei mai mult decât anul trecut.

Următoarea în topul salariilor este arhitectul-şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, cu un venit lunar net de 4.502 lei. La fel ca Radu Kovacs, Teodora Voicilă a obţinut în instanţă un salariu mai mare. Anul trecut pe vremea asta, ea avea doar 2.433 de lei net.

La mică distanţă se plasează directorul executiv al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Galaţi, Silviu Bacalum, cu un venit lunar net de 4.479 de lei. Fostul consilier personal al primarului n-a făcut o alegere proastă atunci când a renunţat la şefia Direcţiei Generale de Servicii Publice, de unde încasa, în aprilie anul trecut, 2.620 de lei.

Mai prost plătiţi decât primarul

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, cuantumul net al indemnizaţiei primarului Marius Stan a rămas de 4.376 de lei, la fel ca anul trecut. Viceprimarii municipiului Galaţi, Florin Popa şi Radu Cosca, sunt plătiţi cu tot atâţia bani cât primeau în aprilie anul trecut - 3.842 de lei.

Mai modest plătiţi decât edilul şi secunzii săi sunt doi dintre directorii din Primărie. Astfel, directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, are un venit lunar de 3.036 de lei. Cel mai mic salariu de şef este încasat de directoarea generală a Direcţiei Generale de Servicii Publice, Tincuţa Vrabie - 2.922 de lei, cuantum net.        

Citit 10333 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.