Iată ce UTILAJE vrea Primăria Galaţi să mai CUMPERE şi cât este hotărâtă să investească

Iată ce UTILAJE vrea Primăria Galaţi să mai CUMPERE şi cât este hotărâtă să investească
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primăria s-a hotărât să investească anul acesta atât în achiziţionarea unor utilaje pentru deszăpezire, pentru a-şi mări astfel numărul utilajelor proprii de intervenţie pe timp de iarnă, cât şi a unor utilaje care să deservească Serviciul Public Ecosal pe timpul călduros.

Astfel, Consiliul Local a prevăzut în bugetul de anul acesta, la cererea Ecosal, 234.000 de lei pentru achiziţionarea a patru freze de zăpadă, 390.000 de lei pentru achiziţionarea a trei sărăriţe, 391.000 de lei pentru cumpărarea a două tractoare, 150.000 de lei pentru a procura trei motocultoare. În programul de dotări pentru salubritate mai sunt prevăzute achiziţionarea a trei maşini de tuns iarbă, pentru care s-au alocat 9.000 de lei, patru autoutilitare, a căror achiziţionare nu ar trebui să coste mai mult de 240.000 de lei, şi patru curăţătoare cu presiune de dezinfectat utilaje şi spaţii, pentru care au fost prinşi în buget 100.000 de lei.

"Iniţial, era trecută în programul de achiziţii şi cumpărarea unei autocisterne, dar având în vedere că avem trei şasie Iveco, am hotărât că ar fi mai bine să ne fie cumpărate trei baloane pentru apă, pe care să le putem ataşa la cele trei şasie. În ceea ce priveşte sărăriţele, noi avem cinci, însă în iarnă ne-au făcut probleme, nu au mers toate. Sunt vechi. Dacă ne vor mai veni trei, sperăm să ne putem achita de responsabilităţi mai mult spor, dacă ne vom ocupa în continuare şi de deszăpezire. Cele patru motocultoare pentru care am făcut cerere să ne fie achiziţionate sunt cu periferice interschimbabile, perii de măturat, maşină de tocat, turbină pentru zăpadă, dar vor putea fi folosite şi la spălat trotuarele”, ne-a explicat şeful Serviciului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, cel care va primi în administrare utilajele. Totodată, potrivit acestuia, autoutilitarele sunt pentru deplasarea inspectorilor de teren, pentru verificarea modului în care se desfăşoară activităţile specifice Ecosal.

Citit 2040 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Mai 2015 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.